Başkan Kocamaz 'romanlar Günü'ne Katıldı

Başkan Kocamaz 'romanlar Günü'ne Katıldı

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu ve İçel Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) işbirliğiyle düzenlenen ‘8 Nisan Dünya Romanlar Günü’ anma programına katıldı.


Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın da iştirak ettiği anma gecesinde, Roman vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaşan Kocamaz, “İçel, birçok kültürün bir arada yaşadığı ve hiçbir rahatsızlığın olmadığı özel bir kent. 30 Mart’ta vatandaşlarımızın sırtımıza yüklediği bu görevle birlikte, İçel’de yaşayan bütün insanlarımızı İçelli olarak kabul ediyoruz ve inşallah İçel’in ve insanlarımızın problemlerini de hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Allah’ın, insanları yaratırken kavim kavim ve ayrı ayrı yarattığının kutsal kitapta yer aldığını hatırlatan Kocamaz, “Allah, 'birbirinizle anlaşarak uyum içinde yaşayasınız diye sizi kavim kavim ve farklı yarattım' diyor. Dolayısıyla biz de Cenab-ı Allah’ın bu ayetine mazhar olabilmek için birbirimizi sahipleneceğiz, derdimizi dinleyeceğiz ve hiçbir kimseyi ötekileştirmeden İçel’i birlikte yöneteceğiz" diye konuştu.

İçel gibi yoğun göç almış ve insanlarının yüzde 25’inin işsiz olduğu bir kentte söz konusu problemlerin çözümünün kolay olmadığını dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti; “Ancak önemli olan bu problemleri çözmek için niyet etmek, azmetmek ve hep birlikte çözüm yollarını ortaya koymaktır. Bu problemlerin çözümü için İçelli vatandaşlarımdan öncelikle sabretmelerini, sonrasında ise bize destek olmalarını istiyorum. İnşallah kısa bir süre sonra İçel’in sadece bir ilçesinde değil, tamamında insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabileceği projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile