Başkan Kocaoğlu`ndan Açıklamalar

Başkan Kocaoğlu`ndan Açıklamalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyelerine yönelik operasyona ilişkin, "Kursağımızdan haram lokma geçmedi.

Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz. Bize bu insanlık dışı, bu adalet dışı uygulamayı yapanlar, hem Tanrı huzurunda hem milletin huzurunda hem de adalet huzurunda hesap vereceklerdir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye yönelik operasyonu duyar duymaz ilk uçakla, EXPO sunumu için bulunduğu Paris`ten İzmir`e geldi. Belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Kocaoğlu, 6 ay 22 gündür süren soruşturma kapsamı boyunca sustuklarını söyledi. Kocaoğlu, "İzmir`i almak isteyenlerin karalama kampanyası başlattıklarını" öne sürerek, "-Dürüst değildir, onurlu değildir- imajını tüm beyinlere sokmaya çalıştılar. Bu propaganda, 2003 seçimlerinden önce başladı. Bizi kavgayaçekmeye çalıştılar. Amaçları tamamen politikti, Biz namusumuzla, haysiyetimizle, şerefimizle, onurumuzla; biz sadece ve sadece İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Başka bir amacımız yoktur" diye konuştu.

Kocaoğlu, operasyon sırasında EXPO surumu için Paris`te bulunduğunu kaydederek, "Paris`te vurdular, İzmir de yetmedi. Yerel yönetimlerin başı olarak oraya görevimi yapmak üzere gittim. Bu oyunu kim kuruyorsa, kimler kuruyorsa hesabı onlar biliyor. Kursağımızdan haram lokma geçmedi. Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz. Bu konuya hem hükümetin hem de devletin el atmasını istiyoruz. Alnımız açık, yüzümüz pak. Buradan hem Sayın Başbakanı hem de Sayın Cumhurbaşkanı`nı adalete çağırıyorum. Hesapveremeyeceğimiz ne bugün, ne 2 mayıstan bu yana tutuklu olan arkadaşlarımızın hiç birinde leke yoktur. Bu bir oyundur. Bu oyun, er veya geç bu oyunu kuranların, bu oyunu yapanların başında hallolacaktır. Bize bu insanlık dışı, bu adalet dışı uygulamayı yapanlar, hem Tanrı huzurunda hem milletin huzurunda hem de adalet huzurunda hesap vereceklerdir. Adalet herkese lazımdır, yarın bunu bana yapanlara da lazım olacaktır. Bana sahip çıktınız, hepinize teşekkür ederim. Ve sözlerimi tamamlıyorum. Yılgınlığa,küskünlüğe gerek yok. 2009`da olduğu gibi işimiz İzmir, gücümüz İzmir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile