Başkan Küçükler: Şehrin Doğusunu Belediye Hizmetlerine Doyuracağız

Başkan Küçükler: Şehrin Doğusunu Belediye Hizmetlerine Doyuracağız

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, öncelikli hedeflerinden birisinin şehrin doğusunu belediye hizmetlerine doyurmanın öncelikli hedeflerinden birisi olduğunu söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, geçmişi yıllar öncesine dayanan yönetim hataları yüzünden şehrin doğusu ile batısı arasındaki gelişmişlik farkının adeta uçurumları bulduğunu söyledi.
Gelişmişlik farkının sadece sosyo-ekonomik manada değil, fiziki çevre koşulları başta olmak üzere kamu hizmetlerinin büyük bir bölümünü kapsadığını kaydeden Başkan Küçükler, “En basit bir örnekle; belediye hizmetlerinden istifade etme noktasında bile doğu ve batı farkı ortaya çıkıyor. Şehrin batısındaki yerleşim bölgelerinde fiziki yaşam koşulları ve kamu imkânları çok daha üst düzeydeyken, şehrin doğusu için maalesef aynı şeyleri söylemek mümkün değil. İşte biz göreve geldiğimiz günden beri bu farkı kapatabilmek ve geçmişte yapılan hataların izlerini silebilmek için mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

Ulaşımdan alt ve üstyapı yatırımlarına, kamulaştırma ve konut üretiminden sosyal, kültürel ve ticaret amaçlı kamu hizmetlerine varıncaya kadar şehrin doğusuna yönelik olarak bir yol haritası çıkardıklarını belirten Başkan Küçükler, “Uyguladıklarımızın yanında, hayata geçirmeyi tasarladığımız projelere bakılacak olunursa, şehrin doğusuna ne kadar önem verdiğimiz açıkça anlaşılacaktır.” dedi.

"ERZURUM’UN DOĞUSU, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJELERİYLE HAYAT BULACAK"
Başkan Ahmet Küçükler, Mal Meydanı, Palandöken Caddesi ve Şehitler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projelerinin, şehrin doğusuna taze kan pompalayacak yatırımlar olduğunu vurgulayarak, işi sadece kamulaştırmayla sınırlı tutmadıklarına dikkati çekti.
Şehrin doğusunu sadece ıslah etmediklerini aynı zamanda yeniden imar ve inşa ettiklerini ifade eden Küçükler, “Çok değil, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde şehrin doğusuna öyle bir cazibe kazandıracağız ki, kamu da dahil olmak üzere tüm gözler bu bölgelere çevrilecek. Mahallebaşı, Kongre Caddesi, Karayolları, Dağ Mahallesi, Şehitler, Sanayi ve bu istikametteki bütün yerleşim birimleri, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle hayat bulacak.” diye konuştu.
Mahallebaşı’nda yapımı büyük bir hızla devam eden Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nın, bölgeye hatırı sayılır ölçüde bir ticari hareketlilik kazandıracağının altını çizen Başkan Küçükler, “Şehrin doğusunda son derece modern bir semt garajı kazandırdık. Şükrüpaşa Semt Garajı, Türkiye’de birçok ilin şehirlerarası otobüs terminallerinden bile çok daha lüks ve modern bir yapıya sahip. Yine kentimizin doğusunda hayata geçireceğimiz çok yönlü kullanım imkânına sahip alt ve üstgeçit projelerimiz olacak. Erzurum’un doğusunu yeniden imar ve inşa ederken, en küçük ayrıntıyı bile atlamayacağız. Ulaşımdan çevre düzenlemesine, altyapı hizmetlerinden sosyal yaşam alanlarına kadar her türlü ihtiyacı göz önünde tutacak, şehrin batısının istifade ettiği her türlü belediye hizmetinden şehrin doğusunu da faydalandıracağız.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile