Baskan Künkçü Açiklamasi 'Esnafimiz Tasarruf Ve Sabir Etsin'

Baskan Künkçü Açiklamasi 'Esnafimiz Tasarruf Ve Sabir Etsin'

Aydin’in Nazilli ilçesinde Ahilik Haftasi nedeniyle düzenlenen etkinliklere katilan Aydin Esnaf Odalari Birligi Baskani Muhammet Ali Künkçü, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Dursun Öztunç ve yönetimini ziyaret ederek günlerini kutladi.



Aydin Esnaf Odalari Birligi Baskani Muhammet Ali Künkçü, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Dursun Öztunç ve yönetimini ziyaret ederek Ahilik haftasini kutladi. Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan’in, 18-24 Eylül Ahilik Haftasi dolayisiyla ilçedeki oda baskanlari ve yilin Ahileri ile bir araya geldigi Hangar Kafe&Restoran’da düzenlenen plaket töreninin ardindan Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.

“Ahilik demek; dürüstlük, mertlik, yigitlik, dogruluk demektir”

Baskan Künkçü, burada yaptigi konusmada Ahilik ve esnafin durumu ile degerlendirmede bulunarak piyasadaki ekonomik durgunlugun yilbasina kadar sürecegini ve esnafin da buna göre tedbirini alarak olumsuz durumlara karsi dikkatli olmasini istedi. Baskan Künkçü konusmasinda: “Ahilik demek; dürüstlük, mertlik, yigitlik, dogruluk demektir. Dolayisiyla bu yüzyilin Ahi temsilcileri bizleriz. Ahilerimiz de esnafimiz ve sanatkarimiz. Bu haftanin onlara hayirlar getirmesini diliyorum. Bizim de görevimiz bu Ahi Evran’dan gelen bu kültürü ve bu ahlaki gelecek nesillere, onlarin da daha sonra gelecek nesillere aktarmasidir. Bu 1073’den bu yana yüzyillardir devam etmis ve yaklasik bin yil olmus, insallah bir bin yil daha, üç bin yil daha bu gelenegimiz devam eder. Ahiligin bir özeligi daha var. Ahilik, dünyada ilk teskilatlanma, ticaretin ve sanatin teskilatlanmasini öngörmüstür ve bin yildan beri de dünyada ilk olmustur. Diger özelligi ise o dönemde devleti tutan temel unsurlardan birisi olmustur. Zor yillarda dahi ahilik zinciri kirilmamis ve ahilik temeli Osmanli’nin temeli olmustur.”

“Esnafimiz tasarruf ve sabir etsin”

Baskan Künkçü, “Günümüzde enflasyonun düsmesi için uygulanan devlet politikalari nedeniyle piyasalarda biraz durgunluk yasaniyor. Siki para politikalari yilbasina kadar devam edecek. Piyasalardaki siki döngü bizlere yansidi. Ama bu durum geçici ve yilbasindan sonra piyasalar açilarak faiz oranlari düsecek. Zor günlerimizde tabi ki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi her zaman esnafimizin yanimizda oldu. Nazilli olarak her zaman hem çalismalari hem de destekleri ile esnafimizin kurtaricisi oldu. Devletimizin ucuz kredilerinde her zaman yararlandik. Bu siki dönmede yine ayni sekilde destek alacagiz. Esnafimiz öncelikle bu dönmede isler hizli olmadigindan dolayi en hizli yöntem tasarruf ve sabirdir. Esnafimiz dünyayi etkileyen pandeminin hemen ardindan büyük deprem felaketini de yasadi. Ama Nazilli her zamanki gibi tek yürek olarak gerekeni yapti. Tasarruf politikalarina uyarak sabredecegiz ve yilbasindan sonra rahata kavusacagiz. Bu dönemde esnafimiza destek olan Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Dursun Öztunç ve yönetimine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile