Baskan Kurt, 'OBAK Olasi Afetlerde Görev Yapmaya Hazir'

Baskan Kurt, 'OBAK Olasi Afetlerde Görev Yapmaya Hazir'

Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, Odunpazari Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin (OBAK) olasi afetlerde görev yapmaya hazir oldugunu belirtti.

Gönüllülerden olusan ve afet durumlarina hazirlikli olmak için kurulan Odunpazari Belediyesi Arama Kurtarma (OBAK), egitim ve tatbikat çalismalarina devam ediyor. OBAK gönüllülerine teorik, tatbiki, bilgi ve becerileri ile fiziki kabiliyetlerini arttirici ve göreve her an hazirlikli bulunmalarini saglamak için hazirlanan egitici programlar uygulaniyor. Deprem basta olmak üzere olasi afet durumlarina hazirlikli olmak için çalismalarini sürdüren OBAK, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi tarafindan akredite edilen ekiplerden olmak için hazirliklarini sürdürüyor.

“Ekibimize güveniyorum”

Ekibin egitim çalismasini ziyaret eden Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldi ve ekibe basarilar diledi. Eskisehir’deki Arama-Kurtarma çalismalarina katilmaya baslayan ekibin hizli bir sekilde çalismalarini sürdürdügünü belirten Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, “Amacimiz basta deprem olmak üzere meydana gelebilecek tüm dogal afetlere karsi hazirlikli olmak. Ekibimiz egitimlerini tamamladi. Simdi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi tarafindan akredite edilen Türkiye’de az sayida ekipten biri olmak için hazirlaniyor. Eskisehir basta olmak üzere, ülkemizde herhangi bir afet durumunda Odunpazari Belediyesi olarak vatandaslarimizin yaninda olacagiz, yardimina kosacagiz. Dilerim ki herhangi bir afet yasamayiz. Ancak bulundugumuz cografyanin gerçeklerinden de kaçamayiz. Tüm ülke olarak afetlere hazirlikli olmaliyiz. Ekibimize güveniyorum ve çalismalarinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile