Baskan Özakalin'dan Bakanlik Bürokratlarina Ziyaret

Baskan Özakalin'dan Bakanlik Bürokratlarina Ziyaret

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nda, Tesvik Uygulama ve Yabanci Sermaye Genel Müdürü Hüseyin Cahit Büyükbas, Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Ahmet Simsek ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydin’i ziyaret etti.

ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Firat Karakaya’nin da eslik ettigi Baskan Özakalin ilk olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Tesvik Uygulama ve Yabanci Sermaye Genel Müdürü Hüseyin Cahit Büyükbas’i ziyaret etti.

Ilk Ziyaret Tesvik Uygulama Genel Müdürü Büyükbas’a

Ziyarette, Erzurum’un 6. Bölge Tesviklerinden faydalanmasinin önemine dikkati çeken Baskan Özakalin, desteklerin devam etmesinin, 2. Organize Sanayi Bölgesi’yle ciddi bir ivme kazanan Erzurum’un sanayilesme hamlesine büyük katki saglayacagini belirterek, bölgesel yatirimlara öncelik verilmesinin de bu anlamda degerli oldugunu vurguladi.

Tesvik uygulamalariyla ilgili Erzurum özelinde yapilacak pozitif bir ayrimciligin kenti sanayi yatirimlari anlaminda daha cazip kilacaginin altini çizen Baskan Özakalin, Sosyal Gelismislik Endeksi’nin (SEGE) güncellenmesine yönelik çalismalarda da mutlaka objektif verilerin dikkate alinmasi gerektigini dile getirdi. Tesvik siteminde yapilacak düzenlemelerde bölgesel aktörlerin ve sanayicilerin talep ve beklentilerinin dikkate alinmasi gerektigini kaydeden Baskan Özakalin, ETSO olarak bu konuda genis kapsamli bir rapor hazirlayip, Bakanligin çalismasina destek olacaklarini söyledi.



Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Simsek’ten Projelere Destek Istedi

Baskan Özakalin ve Karakaya daha sonra, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Ahmet Simsek’i ziyaret ettiler.

Baskan Özakalin, bu ziyarette de Genel Müdür Simsek’e yine bölgesel tesvik sistemi kapsaminda yapilacak yatirimlarla alakali ETSO’nun hazirlayacagi bir raporu Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’ne göndereceklerini ifade etti.

ETSO’nun Dijital Arsiv Projesi ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak mesleki egitim projesiyle ilgili olarak da Genel Müdür Simsek’e bilgi veren Baskan Özakalin, her iki projenin de gerek Oda üyelerinin gerekse ildeki sanayici ve yatirimcilarin fayda görecegi çok önemli iki proje oldugunu belirterek, bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydin’a Ziyaret

Baskan Özakalin ve Karakaya son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydin’i ziyaret ettiler. Buradaki görüsmede ise; 2. OSB 3. Etap alanin genisletilmesiyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanligi ile saglanan mutabakat ve devam eden süreçte yapilacak çalismalar ve izlenecek yo haritasi ele alindi.

2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki genel durum ve yatirimlar görüsüldügü ziyarette Baskan Özakalin ayrica, altyapi çalismalar devam eden 1.5 milyon metrekarelik mevcut alanda ödeneklerle alakali yasanan sorunlarin çözüme kavusturulmasi gerektigini belirterek, “Bizim altyapi çalismalarimiz devam ediyor, fabrika insaatlari devam ediyor. Ödenekle alakali destek bekliyoruz” dedi.

Baskan Özakalin, ziyarette bulundugu Genel Müdürlere, Erzurum’un cografi tescilli ürünlerinden gümüs islemeli Oltu Tasi tespih hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile