Baskan Özakalin'dan Sanayilesme Vurgusu

Baskan Özakalin'dan Sanayilesme Vurgusu

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, TRT’nin Ingilizce yayin kanali TRT World’e verdigi röportajda, Erzurum’un ekonomisi ve sehrin genel meseleleriyle ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Dünyanin birçok ülkesinden izlenebilen TRT World’ün Saha Prodüktörü Zeynep Karamustafa ve muhabir Ubeyde Hitto’yu ETSO’da konuk eden Baskan Özakalin, yapilan röportajda Erzurum’un sosyoekonomik hayatiyla ilgili sorulari cevaplandirdi. Konusmasinda, Erzurum’un tarih boyunca bölgenin ticaret merkezi oldugunu ifade eden Özakalin, sehrin sahip oldugu tarihi ve kültürel degerleriyle de her zaman cazibe merkezi olma özelligini korudugunu söyledi.



Erzurum’un tarim ve hayvancilikta ciddi bir potansiyeli bulundugunu dile getiren Özakalin, Türkiye’nin meralarinin yüzde 13’üne sahip sehrin, büyükbas hayvan varliginda da ikinci sirada yer almasinin dikkate deger oldugunun altini çizdi. Bu sebeple tarim ve hayvanciligin Erzurum’un ekonomisinde önemli bir yeri oldugunu vurgulayan Baskan Özakalin, “Sehrimizin ekonomisini konusurken, turizm sektöründen de söz etmek gerekiyor. 2011 yilinda düzenlenen 25. Üniversiteler Arasi Kis Oyunlari’yla sehrimizde farkli bir boyut kazanan kis sporlari ve kis turizmi etkinlikleri, özellikle uluslararasi anlamda sehrimizin bilinirligini daha da artirdi. Tabi Erzurum’un turizmini sadece kis turizmiyle degerlendirmemek gerek Birçok medeniyete ev sahipligi yapmis ilimiz ayni zamanda bünyesinde barindirdigi tarihi ve kültürel degerleri ve dogal yapisi ile inanç ve doga turizmi anlaminda da çok büyük bir potansiyele sahiptir” diye konustu.



Baskan Özakalin’dan sanayilesme vurgusu

Röportajda, sehrin ekonomisine katki sunan sektörlerin arasinda, egitim ve saglik sektörlerinin de sayilacagini kaydeden Baskan Özakalin, ancak Erzurum’un arzu edilen ekonomik siçramayi yapabilmesi için üretim ve istihdami artiracak, sanayilesmeyi hizlandiracak çalismalarin hayati önem tasidigini söyledi.



Erzurum’un sanayilesmesi adina yogun bir çalismanin içerisinde olduklarini belirten Baskan Özakalin sunlari söyledi; “Hali hazirda 1. Organize Sanayi Bölgemizdeki firmalarimizin sehrimizin ekonomisine katkisi devam ediyor. Buna ilaveten, Valiligimiz ve Büyüksehir Belediyemizle birlikte bizim de yönetiminde yer aldigimiz 2. Organize Sanayi Bölgemizi kurma çalismalarimiz araliksiz sürüyor. Bu konuda ciddi mesafeler kat ettik. Ilimizdeki organize sanayi bölgelerinin 6. Bölge tesviklerinden yararlaniyor olmasi, buralari daha cazip kiliyor. Erzurum’a yatirim yapmak isteyen yerel ve ulusal firmalarimizin 2. OSB’ye yogun ilgisi söz konusu. Su ana kadar 270’ten fazla yatirimcimiz arsa tahsisi talebinde bulundu. 2.OSB 3. Etap alanimizin büyütülmesi için çalismalar yapiyoruz. Çok yakin zamanda ilgili mercilerle, Bakanliklarla görüsüldü. Bu arazinin büyümesi ve hatta 3. bir OSB’nin kurulmasi söz konusu Insallah bu çalismalarin göçü önleyecegi, üretim ve istihdami artiracagi ve ekonomimizi güçlendirecegi kanaatindeyiz. Sayin Cumhurbaskanimizin da son dönemde siklikla ifade ettigi gibi hedefimiz; üretim, ihracat ve istihdami artirmaktir. Bunlarin hepsi üretimle olacak. Üretim demek; o bölgedeki halki orada tutmak, o bölgedeki sosyal yapiyi konforlu hale getirmek demektir. Insallah bizler de Valiligimiz, Büyüksehir Belediyemiz ve ilimizin siyasi temsilcileriyle uyum içerisinde sehrimize katma deger saglayacak güzel isler yapacagimiza inaniyoruz.”

Özakalin, 2.OSB 3. Etap alanin genisletilmesiyle ilgili olarak, talep edilen alani uhdesinde bulunduran Milli Savunma Bakanligi ile seçimden sonra bir protokol imzalanmasinin söz konusu oldugunu ifade ederek, “Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlari dogrultusunda bu protokolü imzalar ve tahsis edilecek alani istedigimiz seviyede sekillendirirsek, Erzurum sanayilesme açisindan önemli bir ivme kazanacaktir” dedi.

Baskan Özakalin röportajda ayrica, Erzurum’un cografi konumu itibariyle ulusal ve uluslararasi tasimacilik anlaminda bir kavsak noktasinda oldugunu hatirlatarak, devam eden ulasim projelerinin tamamlanmasi ve özellikle hizli tren projesinin hayata geçirilmesiyle sehrin cazibesinin de kat kat artacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile