Baskan Özçelik Tescilli Fistikli Limonatayi Tanitti

Baskan Özçelik Tescilli Fistikli Limonatayi Tanitti

22. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali kapsaminda Lifos Alani’nda Alanya’nin cografi isaretli tescilli lezzeti fistikli limonata tanitildi. Festivalin gözde etkinliklerinden olan tanitimda Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, vatandaslarla bir araya geldi.

Alanya Belediyesi’nin girisimleriyle 17 Nisan 2024 tarihinden itibaren Alanya’nin tescilli lezzeti olma ünvanini kazanan fistikli limonata, 22. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali’ndeki yerini aldi. Lifos Alani’nda kurulan stantla tanitimi yapilan fistikli limonata, festival ziyaretçilerinin yogun ilgisini çekti. Geleneksel lezzeti deneyimlemek isteyen vatandaslara ikram edilen fistikli limonata, büyük begeni aldi.

Fistikli limonata standina büyük ilgi

Alani ziyaret eden Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, geleneksel fistikli limonatayi ziyaretçilere tanitip, vatandaslarla sohbet etti. Kentin tescilli lezzeti olan fistikli limonata, hem yerel halkin hem de yerli ve yabanci turistlerin begenisini kazandi. Baskan Özçelik, bu tür etkinliklerle Alanya’nin zengin kültürel mirasini ve essiz lezzetlerini tanitmaya devam edeceklerini söyledi.



“Limonatayi soguk ve fistikli için"

Fistikli limonatanin Alanya’nin en önemli lezzetlerinden birisi oldugunu belirten Baskan Özçelik, “Çocuklugumda, anamizin, babamizin siktigi limon suyuna kavrulmus fistigi ekleyerek çalkaladigi, arkasindan da o sicaklarda içimizi soguta soguta içtigimiz limonatayi artik tescilleyerek Alanya’miz adina kazandirmis bulunuyoruz. Bunun için emegi geçen arkadaslarima da ayrica çok tesekkür ediyorum. Alanya’nin fistikli limonatasi, cografi tescille bizim oldu. Hele bir de soguk, tam ayarlanmis yaparsaniz, damakta sahane bir tat birakir. Soguk ve fistikli içmeyi unutmayin” diye konusarak halki, fistikli limonata içmeye Lifos Alani’na davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile