Baskan Özdemir'den Dijital Alanda Is Birligi Mesaji

Baskan Özdemir'den Dijital Alanda Is Birligi Mesaji

Hindistan Istanbul Baskonsolosu Shri Mijito Vinito, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette kültürel projelerin yani sira Baskan Sadi Özdemir’in Nilüfer’de hayata geçirmek istedigi ‘Dijital Köy Projesi’nde karsilikli is birligi imkanlari da ele alindi.

Hindistan Istanbul Baskonsolosu Shri Mijito Vinito, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir’i Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret etti. 31 Mart 2024’te gerçeklestirilen Mahalli Idareler Seçimi’nde Nilüfer Belediye Baskani seçilen Sadi Özdemir’i tebrik eden Vinito, ikili iliskilerin güzel bir seviyede oldugunu belirterek, yeni dönemde de Özdemir’in liderliginde bu durumun sürdürülecegine inandigini söyledi.



Nilüfer Belediyesi ile daha önceki yillarda 21 Haziran ‘Dünya Yoga Günü’’nde etkinlikler düzenlediklerini hatirlatan Vinito, bu yil da Dünya Yoga Günü etkinligini yine birlikte düzenlemek istediklerini belirtti.

Baskonsolos 21 Haziran’in bu yil Kurban Bayrami tatilinin hemen sonrasina denk gelmesi nedeniyle tarihi biraz daha öne çekmek istediklerini de dile getirdi.

Ziyaret için tesekkür eden Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir ise kültürlerin etkilesimini önemsediklerini belirterek, gerçeklestirilmesi planlanan etkinlikle ilgili destek verebileceklerini aktardi.

Baskan Özdemir, görüsmede, seçim vaatleri arasinda yer alan ‘Dijital Köy Projesi’nden de bahsetti. Özdemir, “Nilüfer’in geleneksel is modellerini, yerlesik hayati reddederek zamandan ve mekandan bagimsiz hareket eden dijital göçebeler için cazip bir destinasyon olmasina yönelik projeler ve mekanlar tasarlayacagiz. Projeyle, gençlerimize hem köyde dogal ve temiz bir ortamda çalisma firsati olusturacagiz, hem de köy yasamini zenginlestirerek, dijitallesmeyle köyün tanitimini ve dünyaya açilimini saglayacagiz. Hindistan’in yazilim konusunda gelismis seviyede oldugunu biliyoruz. Yazilimla ilgili desteklerinizden büyük mutluluk duyariz. Hindistan ve Nilüfer Belediyesi olarak birlikte proje yapmak isteriz” dedi.

Nilüfer’in kendileri için degerli oldugunu söyleyen Hindistan Istanbul Baskonsolosu Shri Mijito Vinito da ‘Dijital Köy Projesi’ ile ilgili ellerinden gelen destegi vermeye hazir olduklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile