Baskan Özel Açiklamasi 'Kirsal Mahallelerdeki 10 Yillik Sorun Çözüme Kavusuyor'

Baskan Özel Açiklamasi 'Kirsal Mahallelerdeki 10 Yillik Sorun Çözüme Kavusuyor'

Yenisehir Belediyesi, bütün sehir yasasiyla kirsal mahalle statüsü kazanan köylerdeki ruhsatlandirma sorununu gideriyor. Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, “10 yildir adeta kangren haline gelen, kirsal mahallelerimizdeki ruhsatlandirma sorununun çözümü için harekete geçtik” dedi.

Yenisehir Belediyesi, 2014 yilindan bu yana uygulamaya konulamayan kirsal mahallelerdeki imar sorununu gidermek için çalisma baslatti. Kirsal mahallelerde 2012 yili öncesi insa edilen konut, hayvancilik ve is yerlerinin bina tespit ve degerlendirme raporu düzenlemesi için mühendis ve mimarlardan olusan komisyonu hayata geçirdi. Yenisehir halki il müdürlüklerine gitmeden, Yenisehir Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü’nden talep etmeleri halinde, belediye bünyesindeki teknik personellerin incelemeleri sonucunda uygun bulundugu takdirde, 2012 yilindan önce yapilan yapilar ruhsatlandirilmis sayilacak.

Konu hakkinda açiklama yapan Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, “Göreve basladigimiz günden itibaren her bir Yenisehirli vatandaslarimiz için çalismalarimiza basladik. 10 yildir adeta kangren haline gelen, kirsal mahallelerimizdeki ruhsatlandirma sorununun çözümü için harekete geçtik. 2014 yilinda baslanmasi gereken uygulama, ne yazik ki, bu zamana kadar yapilamamis. Mühendis ve mimarlardan olusturdugumuz komisyonla, kirsal mahallelerimizdeki ruhsat problemini çözmeye kararliyiz. Vatandaslarimiz eger yapilarini 2012 yilindan önce yapmislar ise belediyemize basvurmalari halinde, teknik ekibimizin tespitleriyle ruhsatlandirilmaya hak kazanmis olacak. Bu sekilde, gelecekte yasanacak imar sorunlarinin da önüne geçmis olacagiz” dedi.

Yenisehir Belediyesi’nden müjde

Yenisehir Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü’nden yapilan duyuru su sekilde:

“Yenisehir halkina müjde;

2014 yilindan bu yana uygulamaya konulamayan kirsal mahallelerde 2012 yili öncesi insa edilen konut, hayvancilik ve is yerlerinin bina tespit ve degerlendirme raporu düzenlenmesi için mühendis ve mimarlardan olusan komisyonu hayata geçirdik.

6360 sayili kanunla "14 ilde Büyüksehir Belediyesi ve 27 ilçe kurulmasi ile bazi kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde degisiklik yapilmasina dair kanun"un geçici 1. Maddesinin 14. Fikrasina istinaden imar plani bulunmayan köyden mahalleye dönüsen alanlarda yillardir Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ve farkli belediyelerce "bina tespit ve degerlendirme raporu" verilmektedir.

Bundan yola çikarak ilçe halkimizin il müdürlüklerine gitmeden, idaremizden talep etmesi halinde belediyemiz bünyesindeki teknik personellerin incelemeleri sonucunda uygun bulunan, 2012 yilindan önce yapilarak bitirilen söz konusu yapilarin ruhsatlandirilmis sayilacagi ilçemize duyurulur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile