Baskan Özer, 100 Günde Yaptigi Projeleri Kamuoyu Ile Paylasti

Baskan Özer, 100 Günde Yaptigi Projeleri Kamuoyu Ile Paylasti

Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede yaptigi hizmetleri düzenlenen ‘Esenyurt’ta 100 Gün’ tanitim programinda kamuoyu ile paylasti. Altyapi, saglik, çevre, temizlik, spor, kültür ve sanat gibi birçok alanda ilçeye getirdigi yenilikleri anlatan Özer, “Halkin kendi parasiyla neler yapildigini bilmesi lazim. Bana göre siyasetçi halkina hesap veren kisidir. Nihai hedefimiz; ilçemizin güçlü yanlarimizi gelistirip, Esenyurt üzerindeki negatif algiyi ortadan kaldirarak baris ve kardeslik sehrini birlikte insa etmektir” dedi.

Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, göreve geldigi günden bu yana kente kazandirdigi, yapimi devam eden ve projelendirilen çalismalari “Esenyurt’ta 100 Gün” tanitim programinda kentin paydaslarina anlatti. Düzenlenen programa; CHP Genel Baskan Yardimcisi Özgür Karabat, Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, Eyüpsultan Belediye Baskani Mithat Bülent Özmen, IBB CHP Meclis Baskan Vekili Nuri Aslan, Esenyurt Sanayici ve Is Insanlari Dernegi Baskani Turgut Savli, Esenyurt Kent Konseyi Baskani Tuncer Dag, Il Dernekler Birligi Baskani Orhan Onur, Esenyurt Muhtarlar Dernegi Baskani Ahmet Kuzgun, Gaziler Dernegi Baskani Ismail Kalayciolu, CHP Esenyurt Ilçe Baskani Hüseyin Ergin, CHP Esenyurt ve IBB meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, basin mensuplari ve vatandaslar katildi.

Baskan Özer, ilçede ilk 100 günde yapilan hizmetlerin yer aldigi sinevizyon gösterisi ile baslayan programda bir sunum gerçeklestirdi. Katilimcilari yaptigi çalismalarla ilgili bilgilendiren Özer, “Nihai hedefimiz; güçlü yanlarimizi gelistirip Esenyurt üzerindeki negatif algiyi ortadan kaldirarak baris ve kardeslik sehrini birlikte insa etmektir” diye konustu.



“Halka hesap verecegiz”

Yaptigi ve yapacagi çalismalarla ilgili düzenli periyotlarla halka hesap verecegini açiklayan Baskan Özer sunlari söyledi: “Bana göre siyasetçi halkina hesap veren kisidir. Demokrasiyi otokrasiden ayiran çok ince bir nokta var. O da su; otokraside kim ne yaparsa yanina kar kalir, asla hesap vermez. Ama demokrasi hesap verme rejimidir. Biz de istedik ki 100 günde neler yaptigimizin hesabini sizlere ve degerli halkimiza verelim. Sonra 6 ayin ve bir yilin hesabini verecegiz. Sonra her sene, seneyi devriyesinde Esenyurt halkina, Istanbul halkina ve sizlere hesap verecegiz. Biz belediye baskanlari olarak halkin parasiyla halka hizmet eden kisileriz. Halkin, kendi parasiyla ne yapildigini bilmesi lazim. O nedenle bu tarzimizi 5 yil boyunca sürdürecegiz. Biz neler yaptigimizi hizmetlerimizle anlatacagiz. Bir belediye baskani hizmetleriyle konusur. Biz adil, kapsayici, esit ve erisilebilir bir belediyecilik ve bir Esenyurt hayal ediyoruz. Bizim en temel ilkemiz bu. Çünkü adil degilseniz, adalet yoksa orada ne yaparsaniz yapin ise yaramaz. Kapsayici degilseniz, herkesi kucaklamiyorsaniz o zaman adaletsiz olursunuz. Adil yaklasmiyorsaniz terazinin bir kefesi daima asagida olur ve siyasetin islevini yerine getirmemis olursunuz. Çünkü siyasetin üç temel islevi var. Üretimi arttirmak, üretilenin adil bölüsümünü saglamak ve bunu toplumsal baris içinde gerçeklestirmek. Biz de bunu yapmaya çalisiyoruz. Demokratik, katilimci, seffaf bir belediyecilik uygulamaya çalisiyoruz. Bugün, burada katilimciligin da bir baska örnegini yasiyoruz. Su ana kadar yaptigimiz çalistaylarimiz var. Muhtarlarla, kadinlarimizla, dezavantajli gruplarimizla, sanayicilerimizle yaptigimiz çalistaylar devam ediyor. Ilçemizi yönetirken her seyi biz biliyoruz, demiyoruz. Bizim fikrimiz var, projelerimiz var ama halkimizin dediklerine öncelik veriyoruz. Bu nedenle onlari proje agimiza aliyoruz. Geri dönüsü, kaynagi, halka dokunusu yüksek olan; çevreci, kente katma deger katacak olan projeleri teker teker hayata geçiriyoruz”

“Hedefimiz: Sorunlari çözülmüs bir Esenyurt”

Baskan Özer hedeflerini ise söyle siraladi: “Bizim Esenyurt için en önemli hedefimiz; baris ve kardeslik kenti Esenyurt. Bu hedef sadece Esenyurt için degil bütün belediyelerimiz için, Istanbul’umuz için, Türkiye’miz için de çok elzem bir hedef. Ikinci hedefimiz; temiz, yesil, ulasilabilir bir Esenyurt. Üçüncüsü kültür, sanat ve sporun baskenti Esenyurt. Dördüncü hedefimiz; sosyal belediyeciligin kalbi Esenyurt, besincisi; lojistik, sanayi ve ticaret üssü Esenyurt. Altinci hedefimiz; imar sorunlari, planlama sorunlari çözülmüs bir Esenyurt. Ilk alti hedefimizi gerçeklestirip yedinci hedefimize ulasmis olacagiz. O da; 21. yüzyila yakisan bir Esenyurt. Hepimizin en temel özlemi bu. Bunun için gece gündüz çalisiyoruz. Temizlik filomuzu 12 yeni çöp kamyonu ile güçlendirdik. 540 tane yeni temizlik konteyneri aldik. Var olan tüm konteynerimizin bakimini, onarimini gerçeklestirdik. Çok sükür temiz bir Esenyurt olusturduk. Yesil bir Esenyurt olusturmak için de çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Normalde kisi basina düsen yesil alanin 10 metrekare olmasi lazim. Bu oran Esenyurt’ta 72 santimetrekare. Bu kentin durumunu degistirmek için kollari sivadik. 100 bin metrekarelik bir yesil vadiyi gece gündüz çalisarak tamamlama asamasina getirdik. Istiklal ve Akçaburgaz Mahallelerinde iki park açtik. 14 tane park çalismamiz da devam ediyor. Barbaros Hayrettin Pasa Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik bir parkin temelini attik. O parkimizin içinde bir kres de var, bitki tünelleri var, antik tiyatrolari var, çocuk oyun alanlari var. Insallah en kisa sürede biz bunu bitirip halkimizin hizmetine sunacagiz” ifadelerini kullandi.

“100 bin ton asfalt dökecegiz”

Baskan Özer sözlerine söyle devam etti: “Hedefimiz, ulasilabilir bir Esenyurt. Bu çarpik kentlesmenin getirmis oldugu en büyük problemlerden biri; yollarin, asfaltin bozuk olmasi, otopark probleminin olmasi, trafigin çok büyük bir sorun haline gelmesi. Gelir gelmez bu ise el attik ve 45 bin ton asfalt döktük. Hedefimiz bu sezon 100 bin ton asfalt dökmek. 70 tane caddemizi asfaltlayacagiz. 2 tane prestij cadde yapiyoruz. 54 bin metrekare parke ve bordür tasi dösedik. 8 bin noktada yol bakim onarim çalismasi yaptik. Bin 625 metre yagmur suyu hatti, 6 bin 552 asfalt yama çalismasi yaptik. 16 bin 865 metre refüj ve bordür boyamasi ve 20 kilometre yol çizgi boyasi yaptik. 2 prestij caddemizin düzenleme çalismalarina basladik. Bu çalismalarda Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin katkilari var. Buradan Sayin Imamoglu’na ve ekibine tesekkür ediyorum. 70 caddemizde asfalt için hazirlik çalismalarini yapiyoruz. Hazirligini sürdürdügümüz 24 adet geometrik düzenleme ve kavsak projesiyle ulasilabilir bir Esenyurt için çalisiyoruz”

“3 bin ögrencimize hayal ettikleri okullara kavusmalari için egitim verdik”

Egitim ve spor alaninda da yaptigi çalismalara deginen Özer, “29 farkli bransta 14 bin 683 vatandasimiza toplam 109 bin 594 spor hizmeti verdik. 3 dünya sampiyonu, 1 dünya ikincisi, 1 Avrupa birincisi, 2 milli sporcumuzu ödüllendirdik. 19 amatör spor grubunun tesislerimizden faydalanmasini sagliyoruz. 211 özel ihtiyaçli çocugumuzu yüzme havuzlarimizdan faydalandiriyoruz. Sinavlara hazirlik noktasinda ise 100 günde 600 ögrenciye, 22 farkli bransta 415 kursiyere egitim verdik. LGS ve YKS kurslarimizda 3 bin ögrencimize hayal ettikleri okullara kavusmalari için egitim verdik. Geldigim günden beri en önemsedigim ikinci konu sosyal belediyecilik. Bin 600 evladimizin sünnet operasyonunu gerçeklestiriyoruz. Günde 15 bin kisiye sicak yemek dagitacak bir asevinin açilisini yaptik. 2 adet kent lokantasini en kisa sürede hayata geçirecegiz. 117 beyaz esya yardimi gerçeklestirdik. Bunlari gelecekte ikiye üçe katlayacagiz. 2 bin 450 metrekare alan üzerinde projelendirilmesi hazirlanan et entegre tesisi ve kuru gida tanzim satis marketinin çalismalarini yürütüyoruz. Bu gerçeklestigi takdirde özellikle alim gücü olmayanlara yardimlarimizi dagitmayi düsünüyoruz” dedi.



Ilçeye 15 yeni kres geliyor

Esenyurt’a 40 yilda sadece 9 tane kres yapildigini belirten Prof. Dr. Özer, “Biz gelir gelmez bir kresi bitirdik. Bir tanesinin temelini attik. 15 yeni kresin de çalismalarini yürütüyoruz. Kariyer merkezimizdeki çalismalari hizlandirdik, sayilari arttirdik. Ilk 100 günümüzde 3 bin 844 vatandasimizla görüsme yaptik. Bin 397 kisiyi is sahibi yaptik. Burada hedefimiz 100 bin istihdam. 11 bin 143 Esenyurtlu kadina 27 farkli kategoride mesleki egitim verdik. Kadinlarin ürettikleri ürünlerin sergilendigi kadin ve sanat sergisini açtik. Ekrem Baskan’dan üretilen ürünlerin Istanbul’da da, örnegin; Sultanahmet Camii’nin altinda satilabilecegi bir yer tahsis etmelerini istedik. Düzenledigimiz 7 gezi ve 4 etkinlik ile 792 kursiyerimize, 260 çocugumuza bu anlamda keyifli anlar yasattik. Kadinlara 3 bin 188 seans psikolojik destek sunduk. 5 tane kresi birlikte yapiyoruz. Yasam Vadisi’nin 3. etabini bitiriyoruz. Mahmut Bey-Esenyurt metrosu çok önemli. Baskanimiz da bunun üzerinde çok duruyor. Ayrica Esenyurt Hizray Projesi var. Nihai hedefimiz güçlü yerlerimizi gelistirip Esenyurt üzerindeki negatif algiyi ortadan kaldirarak baris ve kardeslik sehrini birlikte insa etmektir” ifadelerini kullandi.

Baskan Özer’den uluslararasi dans festivaline çagri

Prof. Dr. Özer, programda ayrica 18 Temmuz’da, 35 ülkeden 500 dansçinin katilacagi 3. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik ve Sanat Festivali düzenleyeceklerini duyurarak katilimcilari festivale davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile