Baskan Özer Matli'dan Helal Sertifika Süreçlerinde TSE Çagrisi

Baskan Özer Matli'dan Helal Sertifika Süreçlerinde TSE Çagrisi

Bursa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Özer Matli, helal gida sertifikasi süreçlerinde, Türk Standardlari Enstitüsü gibi yerli ve milli kurumlarin tercih edilmesinin, Türkiye’nin helal gida sektöründen daha fazla pay almasinda kritik rol oynadigina dikkat çekti.

Bursa Ticaret Borsasi (Bursa TB) Yönetim Kurulu Baskani Özer Matli, helal belgeli ürün ve hizmetlerin, helal olmalarinin yani sira temiz ve saglikli olmalari sebebiyle giderek tercih edilen ve aranan bir tüketim önceligi haline geldigini söyledi.



Dünyada yasayan 2 milyari askin Müslüman nüfusun yani sira, küresel ticaretin gelismesi ve pazara giren üretici sayisinin çogalmasinin, helal ürün ve hizmetlerin belgelendirilmesine iliskin ilgi ve talebi de her geçen gün artirdigini belirten Baskan Özer Matli, "Bugün dünya helal piyasasi gida, turizm, kozmetik, finans, ilaç, lojistik gibi sektörler basta olmak üzere toplam 7 trilyon dolari asan bir büyüklüge ulasirken, bu pazarin gelecek 5 yil içinde 10 trilyon dolari bulmasi bekleniyor. Bu nedenle, gida ve beslenme sektöründe helal kavrami giderek dikkat çekmekte, helal sertifikasyon süreçlerinin önemi de artmaktadir" dedi.



"TSE gibi yerli ve milli kurumlari tercih edelim"

Yakin zamanda küresel pazari sekillendirmesi beklenen helal gida sektöründen Türkiye’nin 100 milyar dolar civarinda bir pay aldigini, hedefin ise 500 milyar dolar oldugunu vurgulayan Baskan Özer Matli, helal gida sertifikasi verecek kurumlarin, tarafsiz, teknik ve teknolojik olarak üretim ve katki maddeleri konularina hakim olmalarinin gerekliligine vurgu yapti. Bu noktada helal gida sertifikasi almak isteyen is dünyasi temsilcilerine Türk Standardlari Enstitüsü’nü (TSE) tercih etmeleri çagrisinda bulunan Özer Matli, "TSE, helal akreditasyon sertifikalandirma süreçlerinde gerekli tüm altyapiya sahip, konusunda son derece uzman kadrosuyla hizmet veren güvenilir, tecrübeli, saygin, yerli ve milli bir kurumdur. Belgelendirme süreçlerinde TSE ile çalismak firmalarimizin is güvencesini de artiracaktir" seklinde konustu.

Baskan Matli ayrica, standartlarin isletmelere, ticari faaliyetlerin artmasi, pazar payinin artirilmasi, maliyet ve zaman tasarrufu ile öngörülebilirlik gibi ekonomik yararlarin yaninda; is gücünün artirilmasi, ulusal ve uluslararasi uyumun saglanmasi, bilgi akisi ve inovasyonun artirilmasi, stratejik ortakliklar kurulmasi gibi sosyo-ekonomik kazanimlari da beraberinde getirdigine dikkat çekerek, kalite standartlarini artiracak projelere yatirimlar yapilmasi gerektigini vurguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile