Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, tarihimize altin harflerle kazinan ve bu yil 99. yil dönümünü kutladigimiz 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla anlamli bir mesaj yayimladi. Baskan Özkan mesajinda, 30 Agustos tarihinin bagimsizlik ve istiklal mücadelemizin dönüm noktasi olan Büyük Taarruzun zaferle sonuçlandigi gün oldugunun altini çizerek, milli mücadelemizin tüm kahramanlarini saygi ve minnetle andiklarini söyledi.
30 Agustos Zaferi’nin, milli egemenligine tutku ile bagli milletimizin, bagimsizligindan asla taviz vermeyeceginin ispati oldugunu vurgulayan Baskan Özkan, 30 Agustos 1922’de genç-yasli, kadin-erkek demeden, topyekûn sekilde kazanilan zaferin, serefli tarihimizin mihenk taslarindan biri oldugunu söyledi.
Baskan Özkan mesajinda, su ifadelere yer verdi:
“Sanli tarihimizin en önemli mihenk taslarindan biri olan bu büyük zaferin 99’uncu yil dönümünün coskusunu ve heyecanini hep birlikte yasiyoruz. Bu zafer, vatan topragi isgal altinda bulunan bir milletin; tüm yokluklara ve zorluklara ragmen azimle, inançla ve kararlilikla topragini nasil müdafaa edebileceginin en güzel göstergesi olmustur. Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesi olan bu büyük zafer, Türk milletinin yeniden sahlanisinin simgesi olmustur. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnisi karsisinda çaresiz kalmislardir. Türk milletinin tarihine baktigimizda da zaten, daima zaferlerle dolu oldugunu tüm dünya çok iyi bilmektedir. Bize düsen görev; ülkemizin ileriye dönük büyük hedeflerine ulasmasi için canla basla çalismaya devam etmek, bizi biz yapan tüm degerlerimizi koruyup, gelecek nesillere ulastirmaktir. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm hemserilerimin ve aziz milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutlarken, basta Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatan sevdasi yolunda canlari pahasina mücadele eden tüm kahramanlarimizi bir kez daha saygi, minnet ve sükranla aniyorum.”
Baskan Özkan'dan 30 Agustos Mesaji
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, 30 Agustos tarihinin bagimsizlik ve istiklal mücadelemizin dönüm noktasi olan büyük taarruzun zaferle sonuçlandigi gün oldugunun altini çizerek, milli mücadelemizin tüm kahramanlarini saygi ve minnetle andiklarini söyledi.



















