Baskan Özlü Açiklamasi 'Türkiye'de Bir Ilk Olacak'

Baskan Özlü Açiklamasi 'Türkiye'de Bir Ilk Olacak'

Personellerle bir araya gelen Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, " Yeni hedefimiz dijital dönüsüm. Su anda bunun alt yapisini hazirliyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak" dedi.

Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, Yapi Kontrol Müdürlügü ve Destek Hizmetleri Müdürlügü ekibiyle toplantida bir araya geldi. Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleriyle yaptigi konusmada, ilçedeki imar ve yapi islerinin büyük oranda arttigini söyleyen Özlü, "Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) 2021 yili Adrese Dayali Nüfus Kayit Sistemi Sonuçlarina göre nüfusumuz 111 bin 641 kisi oldu. Basiskele’mizde her geçen gün büyüyen kocaman bir aileyiz. Bu dogrultuda kentimizin dogasina uygun, saglam, kullanisli ve kent estetigini göz ardi etmeden vatandaslarimizin güvenle ve huzurla yasayabilecegi yapi ve binalari ilçemize kazandirmaliyiz. Ilçemizde pandemiye ve birçok zorluklara ragmen insaat sektöründe büyük hareketlilik var. Her zaman baskan yardimcilarim ile istisare halindeyiz. Onlarla verileri analiz edip ona göre politikalar belirliyoruz. Insaat güvenligi temel meselemiz. Bir evladimiz insaattan düsse bunun vebalini ödeyemeyiz. Biz en azami seviyede tedbirimizi alacagiz. Müteahhitlere ve yap-satçilara da bunu uygun bir dil ile anlatmamiz gerek. Uygun bir dil kullanilirsa bizi anlayacaklar ve onlar da tedbirlerini siki tutacaklardir" dedi.



"Yeni hedefimiz dijital dönüsüm"

Imar ve iskan islemlerinde seffaf davranmalari gerektigini vurgulayan Baskan Özlü, "Bu süreçte seffaf bir belediyecilik örnegi gösterek vatandaslarimizi bilgilendirmek çok önemli. Yeni hedefimiz dijital dönüsüm. Su anda bunun alt yapisini hazirliyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Bunun en önemli ayagi imar birimlerimiz. Genç bir belediyeyiz, genç bir ekibimiz var. Gençlerimizin engin fikirleri ve enerjileriyle ortaya yeni bir sey koyuyoruz. Basarili olursak tüm ülkeye örnek model olacagiz. Daima heyecanimizi korumamiz lazim. Amacimiz dün yaptiklarimizi destanlastirmak degil, yeni destanlar yazmak. Kendimizi yenilemezsek küçülmeye baslariz" diye konustu.



"Kocaeli’nin mali açidan en güçlü belediyesiyiz"

Baskan Özlü, Destek Hizmetleri Müdürlügü ekibiyle yaptigi toplantida ise destek hizmetleri biriminin belediyenin gövdesi oldugunu söyledi.

Özlü, "Basiskele’mizde yapilan güzel islerde sizin desteginiz çok büyük. Emekleriniz için hepinize çok tesekkür ediyorum. Belediyemizin gövdesi konumundasiniz. Kentimizde hemsehrilerimize 2,5 yilda pandemiye ve birçok sikintiya zorluga ragmen, Kocaeli’nin mali açidan en güçlü belediyesiyiz. Sizden istirhamim yapacagimiz bu islerde israfa yol açacak seyleri tekrar gözden geçirin. Sizin en küçük bir tasarrufunuz bile bize büyük bir bereket getiriyor. Kamu kaynaklarimizi kullanirken milletin kaynaklari oldugunu unutmamamiz gerekir. Israftan mutlaka kaçinmaliyiz. Basiskele’mizde 111 bin 641 kisilik bir aileyiz ve biz bu aileye hizmet için variz. Hep birlikte bu güzel ilçemiz ve ailemiz için kaynaklarimizi verimli ve etkin kullanacak, kentimizi gelecege tasiyacagiz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile