Baskan Palancioglu, Brüksel'de Avrupalilara Hitap Edecek

Baskan Palancioglu, Brüksel'de Avrupalilara Hitap Edecek

Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, Avrupa Birligi Türkiye Çalisma Grubu Baskani Antje Grotheer’in daveti üzerine 29 Nisan’da düzenlenecek olan Avrupa Bölgeler Komitesi (BK), Türkiye ile Iliskiler Çalisma Grubu’nun 30’uncu toplantisi için Brüksel’e gidecek.

Türkiye’deki 31 Mart yerel seçimlerinin ardindan yeniden Melikgazi Belediye Baskani seçildigi için Baskan Palancioglu’nu tebrik eden AB Türkiye Çalisma Grubu Baskani Antje Grotheer, Aralik 2023’te Melikgazi’de ev sahipligi yaptigi çok basarili Çalisma Grubu toplantisinin ardindan, bu toplantinin AB’nin yerel ve bölgesel otoriteleri ile Türk mevkidaslari arasindaki is birligini gelistirmeye devam edecegini belirtti.

Ayrica program çerçevesinde düzenlenecek olan Genisleme Günü etkinliginde Baskan Palancioglu, bir konusma yaparak, toplantinin Türkiye ve AB’deki son gelismelerin durumuna iliskin, katilimcilara hitap edecek.

Antje Grotheer: “Palancioglu’nun Türkiye ile iliskilerle ilgili bölgeler komitesi çalisma grubundaki mevcut rolü ve aktif katilimi, siyasi gelismeler hakkinda katilimcilara paha biçilmez bir fikir verecek”

Türkiye Çalisma Grubu Baskani Grotheer, Baskan Mustafa Palancioglu’na gönderdigi davet mektubunda su ifadelere yer verdi:

“Sayin Baskan Palancioglu, Türkiye’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardindan yeniden Melikgazi Belediye Baskani seçildiginiz için sizi tebrik ediyorum. Avrupa Bölgeler Komitesi (BK), Türkiye ile Iliskiler Çalisma Grubu’nun 30’uncu toplantisini 29 Nisan sabahi gerçeklestirecek. Aralik 2023’te Melikgazi’de ev sahipligi yaptiginiz çok basarili Çalisma Grubu toplantisinin ardindan, bu Çalisma Grubu toplantisinin amaci, AB’nin yerel ve bölgesel otoriteleri ile Türk mevkidaslari arasindaki is birligini gelistirmeye devam etmek olacaktir. Öncelikle AB-Türkiye iliskilerinin mevcut durumunu yerel bir perspektiften ele alarak, hem AB-Türkiye Siyasi, Ekonomik ve Ticari Iliskilerinin Durumuna iliskin yeni ortak Teblig’e hem de Türkiye’de 31 Mart 2024’de gerçeklesen yerel seçimlere odaklanacagiz. Bu tartismayi, Türkiye’de Subat 2023’te yasanan dramatik depremlerin ardindan gösterilen dayanismayi temel alarak, yerel ve bölgesel yönetimlerin dogal afet kurtarma ve hazirlik konusundaki rolüne iliskin tematik bir oturum izleyecek. Çalisma Grubuna (ÇG) her zamanki gibi AB Üye Devletleri ve Türkiye’den yerel ve bölgesel düzeyde seçilmis politikacilar katilacak. Bu Çalisma Grubu toplantisi, 30 Nisan’da ertesi sabah devam edecek olan Genisleme Günü etkinligi çerçevesinde düzenlenecek. Sizi etkinlikte konusmaya ve toplantinin Türkiye ve AB’deki son gelismelerin durumuna iliskin ilk tartismasinda katilimcilara hitap etmeye davet etmekten onur duyuyorum. Türkiye ile iliskilerle ilgili Bölgeler Komitesi Çalisma Grubu’ndaki mevcut rolünüz ve aktif katiliminiz, katilimcilarimiza en son siyasi gelismeler hakkinda paha biçilmez bir fikir verecektir. Çalisma Grubunun ana rolü, BK’nin bölgesel boyutun katilim sürecine dahil edilmesini artirmaya yönelik uzun süredir devam eden çabalarini güçlendirmek ve AB’nin yerel ve bölgesel otoriteleri ile Türk mevkidaslari arasinda daha iyi bir siyasi diyalogu desteklemektir. Sizleri 29 Nisan 2024 tarihli Çalisma Grubu toplantisinda görmeyi bekliyoruz. Saygilarimla.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile