Baskan Ramazan Acar Açiklamasi 'Egitimciye Siddete 'Dur' Diyecek Yasal Düzenleme Gelmeli'

Baskan Ramazan Acar Açiklamasi 'Egitimciye Siddete 'Dur' Diyecek Yasal Düzenleme Gelmeli'

Bursa’da veli tarafindan darp edilen ögretmeninin kamuoyunda yankilari devam ederken Egitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, olayin gerçeklestigi okula gerçeklestirdigi ziyarette, “Egitimciye siddete dur diyecek yasal düzenleme bir an önce yapilmalidir. Egitim çalisanina ve egitimciye siddet her geçen gün artarak devam ederken, egitimciye siddetin ‘Meslek Kanunu’ içinde yer almamasi konusunda da yetkilileri bir kez daha düsünmeye davet ediyoruz” dedi.

Egitimcilere yönelik siddet olaylari her geçen gün artis gösterirken, Bursa’da bu olaylara yenisi eklendi. Nilüfer Kayapa Sehit Eyüp Gürsoy Ilkokul-Ortaokulu’nda görev yapan bir ögretmen, ögrenci velisi tarafindan darp edildi. Olay sonrasinda gözler bir kez daha ‘Meslek Kanunu’na çevrilirken, EBS Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar konu ile ilgili EBS’nin çagrisini yineleyerek açiklamalarda bulundu. Baskan Acar açiklamasinda su cümlelere yer verdi;

"Hangi sebeple olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yapilirsa yapilsin, siddetin, hele hele çocuklarimizi emanet ettigimiz egitimcilere yapilan siddetin kabul edilebilir bir yani yoktur. Bu menfur ve mesum olaylar, görünürde kisilere indirgenecek suçlar olmakla birlikte, sorunun daha derinlerde, egitim düzeninden hukuka, aileden müfredata kadar birbiriyle baglantili, çok boyutlu sebepleri bulunmaktadir. Yillardir devam eden ve ölümle sonuçlanan saldirilar, yaralanmalar, darp görüntüleri durumun ne kadar vahim, tehlikenin ne kadar büyük ve ciddi oldugunu gözleri önüne sermektedir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Vakit geçirilmeden önleyici, islah edici, hukuki, adli, idari tedbirler, çare ve çözümler alinmalidir.”

Egitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Sube’nin sürecin basindan bu yana takipçisi olduguna vurgu yapan Acar söyle devam etti;

“Sendika olarak ilk andan itibaren süreci takip ederek ögretmenimizin yaninda olduk. Yetkililerle görüstük, egitimcilerin sorunlari ve güvenligi ile ilgili hassasiyetlerimizi bir kez daha ilettik. Hukuki süreç basladi ve takipçisiyiz. Egitim çalisani arkadaslarimiza destegimiz sürecektir. Yeter artik, diyoruz. Bir an önce yasal düzenleme yapilarak egitimcilerin güvenligi kalici olarak saglanmalidir. Egitimciye yapilan bu saldiriyi ve bundan önceki saldirilari da kiniyoruz.”

Meslek Kanunu ile ilgili çagrisini yineleyen Acar, “Anayasal güvence altindaki egitim-ögrenim hakkinin sunulmasinda veli merkezli yaklasimin yerine aile/okul iliskisinde ebeveyn sorumluluklarini tanimlayan sinirlar ve yaptirimlarin getirilmesini istiyor ve bekliyoruz. Egitim çalisanlari hiç kimse karsisinda ezdirilmemeli, hiçbir akademik/pedagojik/psikolojik ihtisasi bulunmayan kisi ya da odaklarin her istegine itaate zorlanan kölelere indirgenmemelidir. Egitim çalisanina ve egitimciye siddet her geçen gün artarak devam ederken, egitimciye siddetin Meslek Kanunu içinde yer almamasi konusunda da yetkilileri bir kez daha düsünmeye davet ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile