Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Esnafimiz 21 Metrekareye Terk Edilmis Durumda'

Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Esnafimiz 21 Metrekareye Terk Edilmis Durumda'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Misir Çarsisi esnafi için Büyüksehir Belediye Binasi arkasinda kurulan konteyner çarsiyi ziyaret etti.

Esnafin sorun ve taleplerini dinleyen Baskan Sadikoglu, konteynerde faaliyet yürüten esnafin sorunlarina her gün bir yenisinin eklendigini belirtip çözüm bulunmasi için yetkililere seslendi.

“Düzensizlik hat safhada, vatandas aradigini bulamiyor”

Geçici is yerlerinin plansizca kuruldugunu kaydeden Baskan Sadikoglu, “Esnafimiz için yapilan geçici is yerlerinde tamamen istisareden uzak hareket edildi. Babadan, dededen bugüne ticaret yapan esnafimizi 23 metrekarelik bir alana terk ettiler. Bizler o zaman daha planli hareket edilmesini yüksek sesle dile getirdik. En az 50 metrekarelik, içinde lavabosu, suyu olan, isi yalitimi olan kümelenme seklinde geçici is yerleri yapalim dedik. Geçmis dönem valisine ve büyüksehir belediye baskanina defalarca söyledik ama bizi kimse dinlemedi. Bugün geldigimiz noktada plansizca kurulan bu çarsilarda esnafimiz is yapamiyor. Düzensizlik hat safhada, vatandas aradigini bulamiyor” dedi.

“Siftah dahi yapamayan esnaftan konteyner kirasi talep edilmesi akil isi degil”

Sorunlarin ivedi bir sekilde çözümü için ilgili görüsmeleri yapacaklarini ifade eden Baskan Sadikoglu, “Misir Çarsisi esnafi için kurulan konteynerleri gezdigimizde esnafimiza bir dokunup bin ah isittik. Ön tarafta olmasi gereken esnaflar aralara, aralarda is yapabilecek esnafimiz da ön taraflara yerlestirilmis durumda. Tamamen plansizlik var. Konteynerlerin hiç birinde su lavabosu yok. Temizlik desen, esnafimiz çöplerin dahi alinmadigini dile getiriyor. Isiklandirma sorunu da var, hava kararip dükkânlar kapandiginda çesitli hirsizlik olaylari yasaniyor. Il Emniyet Müdürümüz ile görüstük, güvenlik tedbirini buralarda daha da arttiracaklar. Misir Çarsisinda kiraci olan esnafimizdan konteynerler için de kira isteniyormus, bunu da bu ziyaretimizde ögrendik. Çogu zaman siftah dahi yapamadan kapatan esnafimizdan kira talep edilmesi akla mantiga sigmiyor. Çevre Sehircilik Il Müdürlügü yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasini bekliyoruz. Esnafimiz geçici is yerini ve mallarini sigorta yaptirmak istiyor fakat çesitli engellerle sigorta yaptiramiyor. Sigorta konusunun da çözüme kavusmasi için girisimlerde bulunacagiz. Geçici isyerlerinde ticari varliklarini sürdürme gayretinde olan esnafimizin her daim yanlarindayiz, olmaya da devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile