Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Is Yerlerinin Insa Ve Teslim Süreci Hizlanmali'

Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Is Yerlerinin Insa Ve Teslim Süreci Hizlanmali'

Çarsi merkezinde devam eden is yerlerinin insa ve teslim sürecinin hizlanmasi gerektigini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Ticari alanlarin yapim ve teslim asamasi TOKI deprem konutlariyla paralel bir sekilde yürütülmeli. Is yerleri ne kadar hizli tamamlanir ve teslim edilirse, sehir o kadar hizli ayaga kalkacaktir” dedi.

Çarsi içerisinde insasi süren alanda 4 bin 709 isyerinin yapildigini belirterek, yapim ve teslim sürecinin hizlanmasini talep eden Baskan Sadikoglu, “6 Subat felaketini en derinden yasamis Malatya olarak, yitirdigimiz canlar, tarifi zor acilar ve harap olmus sokaklarda kaybolan anilar ile tam 15 ayi geride biraktik. Koordinasyonun, yönetisimin, isbirliginin ve istisarenin önemini, bunlarin eksikliginde dogabilecek problemleri en aci sekilde deneyimledigimiz günler geride kaldi. Malatya’mizin ayaga kalkma mücadelesi sürüyor. Hala 120 binin üzerinde insanimiz konteynerlerde yasama tutunuyor. Tamami yikilan çarsimizda insaatlar devam ediyor. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin resmi rakamlarina göre Malatya’da 27 bin 500 bagimsiz is yeri deprem sonrasi kullanilamaz hale geldi. Esnafimiz sehrin muhtelif yerlerinde kurulan 3 bin 500 geçici is yerinde ticaret yapma gayretinde. Yaklasik 4 bin esnafimiz yeniden kiraladigi is yerlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Geriye kalan 20 bin is yerindeki firmalarin bir kismi ticari faaliyetini sonlandirdi, bir kismi da sehri terk etti. Bakanlik yetkililerinden aldigimiz bilgiye göre su an çarsi merkezinde insasi devam eden is yeri sayisi 4 bin 709. Bu sayi elbette yeterli degil. Insa süreci baslayan is yeri sayisi artirilmali ve süreç hizlandirilmali. Is yerleri ne kadar hizli tamamlanir ve teslim edilirse, sehir o kadar hizli ayaga kalkacaktir” dedi.



Malatya’nin ihyasi için atilacak her güçlü adimin, koca bir santiye halini almis sehrin gelecege dair umutlarini yesertecegini vurgulayan Baskan Sadikoglu, “Tamamlanan deprem konutlari hak sahiplerine teslim edilmeye baslandi, ticari alanlarin da yapim ve teslim asamasi konutlarla paralel bir sekilde yürütülmeli. Yasanan onca aci ve zorluga ragmen bu zamana kadar insanimizin cesaret ve fedakârligi toplumun yeniden ayaga kalkma iradesini gözler önüne serdi. Ancak yalnizca onlarin cesaret ve iradesiyle degil, ayni zamanda somut destekler ve kapsayici çözümlerle bu sürecin üstesinden gelinmesi gerekiyor. Sehrimizin ihyasi için atilacak her güçlü adim, koca bir santiye halini almis ilimizin gelecege dair umutlarini yesertecektir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile