Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Kisisel Rantlari Ugruna Malatya'yi Borç Batagina Sürüklediler'

Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Kisisel Rantlari Ugruna Malatya'yi Borç Batagina Sürüklediler'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin Nisan ayi olagan meclis toplantisi düzenlendi. Toplantida konusan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, son günlerde Malatya’nin ana gündemi haline gelen Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin borcu hakkinda degerlendirme yapti.

Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin açiklanan 17 Milyar TL borcunun ülke gündemine gelmesini üzülerek takip ettiklerini belirten MTSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Bu sehri algilarla, usulsüzlükler yönettiklerini aylardir yüksek sesle dile getiriyoruz. Biz bunlari dile getirirken aslinda bugün olabilecekleri önceden gördügümüzü ifade etmeye çalistik. Tüyü bitmemis yetimin dahi hakkinin oldugu makami kisisel rantlari için kullananlarin Malatya’mizi borç batagina sürükledigi görev süreleri arastirilmalidir. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi olarak devletimizin savcilarini göreve çagiriyoruz. Müfettisleri göreve davet ediyoruz” seklinde konustu.

“Sessiz kalmamizi kimse beklemesin”

“Malatya menfaatine olan her konuda eksik gedik ne varsa dile getirdik, getirmeye de devam edecegiz” diyen Baskan Sadikoglu, su ifadelere yer verdi:

“Yayinladigi bir video ile milletin gözüne baka baka yine yalanlar söyleyerek kendini aklamaya çalisanlar, bu sehre hesap vermek zorundalar. Depremden sonra su parasi almadik, otobüs parasi almadik, marketlerden ücretsiz mal dagittik demek tam anlamiyla komedidir. Siz bu milletin akliyla alay mi ediyorsunuz? Belediyenin birçok yatiriminin düsük rakamlarla ihale edilerek aslinda arka planda farkli amaçlar güdüldügünü anlamamak zor degil. Seçim öncesi 300’ün üzerinde fütursuzca personel alinmasi bu sehre ihanettir. Ortada açik bir sekilde kamu malini zarara ugratmak var. Malatya’nin en büyük STK’si olarak sessiz kalmamizi kimse beklemesin. Her konuda oldugu gibi bu konuda da Malatya menfaatini gözetiyoruz. Malatya menfaatine olan her konuda eksik gedik ne varsa dile getirdik, getirmeye de devam edecegiz. Savcilari ve müfettisleri göreve çagirdigimizi bir kez daha yineliyor, takipçisi olacagimizi da belirtmek istiyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile