Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Rezerv Alan Uygulamasi Belirsizligi Artiriyor'

Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Rezerv Alan Uygulamasi Belirsizligi Artiriyor'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, son günlerde mülk sahibi vatandasi ve isyeri sahibi esnafi rahatsiz eden Rezerv Alan uygulamasina tepki gösterdi.

MTSO Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisinda konusan Baskan Sadikoglu, Rezerv Alanlar belirlenirken istisareden uzak hareket edilmesini elestirdi.

Baskan Sadikoglu, “Deprem sonrasinda ilan edilen rezerv alanlar, sürecin yönetimi ve vatandaslarla olan kopuk iletisim nedeniyle genis çapli sorunlar doguruyor. Mülkiyet haklarinin yok edildigi düsüncesi, saglam ve az hasarli yapilarin yikimi, evini, is yerini kaybeden veya kaybedecek vatandaslarin sorularinin yanitsiz kalmasi büyük kaosa neden olmaktadir. Sürecin öncesi ve sonrasinin nasil isleyecegine dair açik ve anlasilir bilgilerin eksikligi kaygilari artirmaktadir” dedi.

Yeniden yapilanmanin sadece fiziksel bir insa süreciyle degil, adil, planli ve depremzede vatandasi önceleyen çalismalarla olmasi gerektiginin altini çizen Baskan Sadikoglu, “Içinde bulundugumuz zorlu dönemde, seffaf bir iletisim kurulmasi ve magduriyetlerin önüne geçilmesi için gerekli sorumlulugun alinmasini bekliyoruz. Özellikle Yeni Sanayi Sitesi’nde, az ve orta hasarli isyerine yikim karari çikan esnafimiz nereye gidecegi, ürünlerini, teçhizatini nereye koyacagi ve nerede isini sürdürecegi konusunda çaresiz birakilmis durumda. Yetkililer biran evvel vatandasin ve esnafin kafasindaki sorulara cevap vermelidir” diye konustu.

Mülkiyet haklari yok edilmek istenen saglam ya da hafif hasarli bina sahiplerinin sorularina yanit bulamadiklari gibi kendilerini dogru bilgilendirecek bir yetkiliye de ulasamadiginin altini çizen Baskan Sadikoglu, "Saglam binam yikilacak mi? Dükkanim veya evim ayni yerde mi verilecek? Bagimsiz yerimi yeniden yaparken, metrekaresi düsük gerekçesi ile bizi baskalari ile ortak mi yapacaklar? Yeni bina yapilinca bana herhangi bir borç çikarilacak mi? gibi sorulara ivedi bir sekilde cevap verilmeli” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile