Başkan Şahin'den Hes Mağduru Köylülere Destek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, hidroelektrik santrali yapılması planlanan Sülekler köyünü gezerek köylülere destek verdiğini söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Korkuteli ilçesine gelerek incelemelerde bulundu. Korkuteli Kaymakamlığı'nı ziyaret ettikten sonra Sülekler köyünde yapılması planlanan HES projesini yerinde inceleyen Şahin, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra köy meydanında toplanan halka seslenen Şahin, HES'in köylünün bahçelerini olumsuz etkilemeyecek şekilde başka bir yere yapılması gerektiğini, aksi halde iptal edileceğini söyledi.
"Ya bu santral daha yukarıya kurulur ve sizin bostanlarınızı sulama ile ilgili tesisleriniz çalışır veya bu proje iptal edilir" diyen Şahin, köylülerin de HES yapılması halinde 'Bahçelerinin önemli bir bölümünün sulanamayacağını ve ciddi gelir kaybı uğrayacaklarını' söylediklerini ve projesinin iptal edilmesini istediklerini belirtti.
Projeyi yerinde inceleyen Şahin, köylüleri haklı buldu. Bahçelere giderek suların nerelerden geldiğini inceleyen Şahin, "Bende oluşan kanaat şu anda arkadaşlarımızın gösterdiği HES projesinin yapıldığı yere bu santral yapıldığı takdirde ürün aldığınız bahçelerin önemli bir bölümü sulanamaz hale gelir" dedi
Kendileri için önemli olanın vatandaşların geçimini temin etmeye yardımcı olmak olduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi: "Devlet Su İşleri ve ilgili kamu kuruluşları sizin damlama sistemine destek vermiş ve kurulmuş. Şimdi bir başka şekilde işlem yapıldığında bu devre dışı kalacaksa, 'Bu yatırımı niye yaptınız? diye adama sorarlar. Ya bu HES sizin bahçelerinize etkilemeyecek şekilde daha yukarıya yapılır ya da hiç yapılmaz. Bu nüfusun geçim kaynağı olan meyveciliği olumsuz etkileyecek hiçbir işe
devletin onay vermemesi gerekir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Antalya milletvekili kardeşiniz olarak sizi haklı görüyorum. Bu haklılığınızın gereği yapılması ne gerekirse size yardımcı olacağımı huzurunuzda söylemek istiyorum."
(SE-SÇ-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile