Baskan Sandikçi Açiklamasi 'Çocuklarimizi Sifir Atik Kültürüne Sahip Bireyler Olarak Yetistiriyoruz'

Baskan Sandikçi Açiklamasi 'Çocuklarimizi Sifir Atik Kültürüne Sahip Bireyler Olarak Yetistiriyoruz'

Samsun’un Canik Belediyesi, ilçede hayata geçirdigi projelerle sifir atik kültürü kazanan, doga ve çevre dostu nesiller yetistirmeyi sürdürüyor. Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Çocuklarimizi sifir atik kültürüne sahip bireyler olarak yetistiriyoruz” dedi.

Canik Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan çocuklar ve gençlerin ilgiyle ziyaret ettigi Canik Sifir Atik Köyü’nde egitimler yogun bir sekilde sürüyor. Sifir atik, geri dönüsüm, küresel iklim degisikligi, enerji verimliligi ve dogal kaynaklarin korunmasi konularinda ögrencilere egitim verilen Canik Sifir Atik Köyü’nde yer alan, hurda atiklardan üretilen sanat eserleri ziyaretçilerden büyük begeni topluyor. Burada egitici ve eglenceli aktivitelerle de bir araya gelen ögrenciler, geri dönüstürülebilir atiklardan yapilan oyun alanlarinda doyasiya egleniyor.

Canik Sifir Atik Köyü’nde ögrencilerle birlikte her yastan vatandasi agirlamaya devam ettiklerini belirten Baskan Ibrahim Sandikçi, “Ögrencilerimizi açik ve kapali derslik alanlarinda sifir atik ve küresel iklim degisikligi konulari basta olmak üzere egitimler, egitici ve eglenceli aktivitelerle bulusturuyoruz. Ögrencilerimiz burada yer alan sera alanlarinda mevsim sartlarina göre ürün yetistiriyor. Kompost alaninda ise atiklarin dogal gübreye dönüsüm sürecine sahitlik ediyorlar. Çocuklarimizi sifir atik kültürüne sahip bireyler olarak yetistiriyoruz. Çocuklarimiz ve gençlerimiz basta olmak üzere her yas grubundan vatandasimiz Canik Sifir Atik Köyümüzü ilgiyle ziyaret ediyor. Ilçemize kazandirdigimiz projelerle sifir atik kültürünü bir hayat prensibi haline getiren, dogaya ve çevreye saygili nesiller yetistirmeye devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile