Başkan Saraçoğlu, 'Özelleştirme Karşı Toplantı'ya Neden Katılamadığını Açıkladı

Başkan Saraçoğlu, 'Özelleştirme Karşı Toplantı'ya Neden Katılamadığını Açıkladı

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, önceki hafta, SLİ ve Termik Santrali'nin özelleştirmemesi amacıyla 60'a yakın sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı toplantıya neden iştirak edemediğini açıkladı.

Saraçoğlu, toplantıyı organize eden 2 sendikanın kendisine gönderdiği çağrı zarfını, düğün davetiyesi olduğunu zannetiğini ve bu sebeple buluşmaya katılamadığını ifade etti.

Saraçoğlu, kendisini makamında ziyaret eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve Cemiyet Genel Sekreteri Hüseyin Efe'ye açıklamalarda bulundu.

ZARFI, DÜĞÜN DAVETİYESİ ZANNETMİŞ

Özelleştirmenin artık bir dünya gerçeği olduğunu belirten Başkan Kamil Saraçoğlu, "18 Eylül günü gerçekleştirilen toplantıda, iktidar partisinden kimsenin katılmadığı yönünde eleştirilen olmuş. Bu konuyla ilgili sorumluluğu zaten üzerine aldım. Bir arkadaş bize davetiye getirdi. Bende o davitiyeye düğün davetiyesidir zannederek aldım ve hafta sonu bakarız diye bir kenera koydum. Akşam üzeri bir telefon 'başkanım toplantıya gelmiyormusun' dediler. Ben 'davet etmediniz, etseydiniz gelirdim' dedim. Kediler ki 'biz davetiyeye gönderdik elinize ulaşmış olması lazım' dediler.Söz konusu davetiye 'benim düğün davetiyesidir, hafta sonu bakarım' dediğim zarfmış. O gün bir program vardı. Ona gittim. Ben özelleştirmeden kaçacak biri değilim. Konuyla ilgili toplantıyı tertip eden sendika başkanları Eşref Erden ve Ahmet Ateş'i telefonla arayarak durumu kendilerine bildirdim. Bundan sonra bir toplantı yapılırsa, katılacağımı kendilerine ilettim.Özelleştirmeler artık bir dünya gerçeği. Bunu kabül etmemiz lazım. Biz, özelleştirme yapılırken Kütahya'nın ve işçilerin hakkının korunması yönünde elimizden geleni yaparız. Ben özelleştirmeyi iptal ettiremem. Hükümette yapmaz zaten. Ama ötelettirebiliriz. 'Kütahya satılıyor' sözlerine katılmıyorum. Böyle bir şey olamaz.Biz 3 defa seçime gittik. Hepsinde de birinci olduk. Halkımız yetki vermiş. Herkes aynı düşünmeyebilir" dedi.

UYUYAN PERSONEL ZOR UYANDIRILDI

Başkan Saraçoğlu, ziyarette, bir süre önce yaşadığı bir olayı anlattı. Saraçoğlu, "Bazı arkadaşlarımla birlikte gündemde olan Seyitömer beldemizdeki SLİ ve EUAŞ'a gittik. Ben gittim her yerde sadece kurum müdürlerini ve yeneticilirini değil, kurum çalışanlarını da ziyaret ediyorum. Hal ve hatırlarını soruyorum. Benim böyle bir alışkanlığım var. Ziyaret ettiğimiz kurumda saat 11.00 sıralarıydı. Personelin olduğu bölüme girdim. 6-7 masa var. Masanın birisinde bir çalışan uyuyor. Yanımdaki müdür uyuyan personele uyanması için önöce elindeki kalemi attı. Ama çalışan uyanmadı. Bir süre sonra yine aynı müdür elindeki defteri attı, yine uyanmadı. Müdür sonunda uyuyan kişinin yanına gidip dokunarak uyandırdı. O personel uyandıktan sonra 'sayın müdürüm, sayın başkanım hoşgeldiniz' dedi.

Aynı kurumda personel eksiği olduğunu söylediler.Ben buna nasıl inanayım?. Personel eksiği varsa bu arkadaş burada niye uyuyor?" şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile