Baskan Savas Açiklamasi 'Köyden Kente Göçü Azaltmaya Çalisiyoruz'

Baskan Savas Açiklamasi 'Köyden Kente Göçü Azaltmaya Çalisiyoruz'

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, gerçeklestirdikleri kirsal kalkinma projeleri ile köyden kente göçü önlemeye çalistiklarini söyledi.

Baskan Savas, Hatay’in ilçelerinde muhtar ve vatandas ziyaretlerini sürdürüyor. Hatay’in tüm ilçelerindeki vatandaslarla bir araya gelen Baskan Savas, son olarak Kirikhan ilçesinde düzenlenen mahalle toplantisinda vatandaslar ile bir araya geldi.

Kirikhan’in Kangalli, Tasoluk, Karamagara ve Karaelmasli mahalleleri sakinlerine bölgede yapilan hizmetler hakkinda bilgi veren Savas, pandemi sonrasi her zaman oldugu gibi halkin yaninda olmaya devam ettiklerini belirterek kirsal kalkinma projesi çerçevesinde çiftçiye verdikleri destekleri anlatti.

Hatay’daki üretimi arttirmak ve köyden kente göçü önlemek amaciyla kirsal kalkinma projesini sürdürdüklerini ifade eden Baskan Savas, köylülerin kendi topraklarindan gelir elde etmesini saglayarak, kente göçleri engellemeye çalistiklarini söyledi.

Gida üretiminin önemine dikkat çeken Savas, “Hatay’da ekilmedik toprak birakmayacagiz. Çiftçilerimizi her zaman desteklememiz lazim. Biz bu konuda elimizden geleni yapiyoruz. Çiftçimizi desteklemek için meyve, sebze, fide ve tohum dagittik. Çiftçimize ucuz ve kaliteli gübre desteginde bulunuyoruz. Simdiye kadar 11 bin 800 aileye kirsalda destek verdik. Bu sayiyi 20 bine çikarmayi amaçliyoruz. Nerede ne ekilmesi gerekiyorsa onun üzerine çalisiyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda Baskan Savas, çocuklari çesitli hediyeler verdi.

Baskan Savas’a mahalle ziyaretlerinde milletvekillerinin yani sira CHP Kirikhan Ilçe Baskani Mustafa Siraç ve parti yöneticileri eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile