Baskan Seçer 'Roza' Filminin Galasina Katildi

Baskan Seçer 'Roza' Filminin Galasina Katildi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve esi Meral Seçer, İçel Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Hamit Izol’un ayni isimli kitabindan uyarlanan ’Roza’ filminin galasina katildi.

Baskan Seçer, ’Roza’ filminin İçel’de çekilmesinden dolayi kent adina mutlu oldugunu belirterek, “İçel’de tanidigim ve sevgi, saygi duydugum bir arkadasimin romanindan esinlenerek, ayni zamanda gerçek bir hayat hikâyesini anlatan bir filmin burada çekilmesi kadar, aslinda Türkiye’de sadece Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu degil, Türkiye’nin birçok yerindeki toplumsal tabulari, kadina yönelik siddetten aile içi istismara kadar aslinda Türkiye’nin gerçegi oldugunu, ancak konusmaktan imtina edilen konulari bu romana ve ardindan da filme tasinmasindan dolayi da böyle bir yapitin hem cesaret istedigini hem de takdire sayan oldugunu ifade etmek isterim” dedi.



“Türkiye’de alkislanmasi gereken memleketlerin basinda İçel gelir”

’Roza’ filminin önemli ve degerli bir çalisma oldugunu vurgulayan Baskan Seçer, romanin da İçel’i ifade edip, sosyolojisini tanimladigini ve İçel’in, İçel olma hüviyetinin de bir sekilde filmde anlatildigini dile getirdi. Seçer, “İçel göçlerle kurulmus ve büyümüs, farkli kültürler ve geleneklere sahip insanlari bir uyum içerisinde yasatmayi saglayan çok güçlü bir memleket. Aslinda Türkiye’de alkislanmasi gereken memleketlerin basinda İçel gelir. Türkiye’nin çok büyük yükünü çekti yillar yili. Iç göçler, dis göçler, toplumsal meseleler, çatisma ortamlari, komsulardaki sicak çatismalar, o yükleri bünyesine aldi ve bunlari absorbe etti ve su anda burada oturan herkesin sayesinde, seçilmisten bürokratin sagduyusuyla, alicenapligiyla, ferasetiyle huzur ve baris içerisinde yasadigimiz bir kent. İçel alkisi hak ediyor" diye konustu.



“İçel bir film platosu haline gelebilir”

Filmin çok degerli bir çalisma oldugunu yineleyen Seçer, “İçel bir film platosu haline gelebilir. Bu kadar renkleri bir arada tasiyorsa, bu kadar mozaik bir arada ise Türkiye’nin bütün renklerini burada kucaklamissa, etniksel, mezhepsel, inanç farkliliklari, sosyo ekonomik yapilar bir arada kucaklamissa neden bu tip toplumsal içerikli filmler, Türkiye’yi anlatan, Türkiye’nin geleneklerini göreneklerini anlatan, yasam biçimini anlatan, Türkiye’deki gelismeleri anlatan filmler İçel’de olmasi, bu saglanabilir” ifadelerini kullandi.

“Urfa’dan İçel’e göç eden bir ailenin hikâyesi”

MTSO Meclis Baskani Hamit Izol, “Bu filmi çekmemizdeki en büyük gayelerimden biri, töre cinayeti, kadina siddet, çocuk istismari bir de bu konularda ülkemizin kanayan yaralarini bulmakti” diyerek Roza’yi yazarken bu konulara parmak basmak istedigini belirtti.

Sanliurfa’dan İçel’e göç eden bir ailenin konu edindigi hikâyenin önce kitap olarak basildigini daha sonra bu hikâyenin daha fazla yayilmasi adina film olarak yapildigini dile getiren Izol, filmin çekilme asamasinda kendilerine kolaylik saglayan İçel Valisine, Büyüksehir Belediye Baskanina, Il Emniyet Müdürüne, İçel Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanina, İçel Idare Mahkemesi Baskanina ve ekibine tesekkür etti.

“Film, toplumsal bir farkindalik mesaji tasiyor”

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan ise filmin toplumsal konularla ilgili farkindalik olusturduguna deginerek, “Hepimizin öncelikle bir insan, bir vatandas olarak hassasiyetle üzerinde durdugu, durmasi gerektigi ve elbette de devlet kurumlarinda çalisan sorumlu insanlar olarak da görevimizin de bir geregi olarak üzerinde hassasiyetle durdugumuz, asla kabul etmedigimiz ve sifir toleransla yaklastigimiz siddet konusunu ele almasiyla bu konuda bir farkindalik olusturuyor” dedi.

Konusmalarin ardindan filmi gösterimi gerçeklestirildi.

Film, izleyiciler tarafindan ayakta alkislandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile