Başkan Şenol Açıklaması 'Kültür, Sanat Ve Barış Kentiyiz'

Başkan Şenol Açıklaması 'Kültür, Sanat Ve Barış Kentiyiz'

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “7 yıldır barışın diliyle konuştuğumuz bu kent, 3 yıl önce Japonya’da Dünya Barışına Katkı Sağlayan Kent Ödülü’nü kazandı. Burası, kesinlikle bir kültür ve sanat kenti olacak” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yerel medyada hakkında çıkan bir haberde, "Dağda ölen PKK’lılara üzüldüğü" şeklinde bir ifade kullanıldığını, ancak bunun ’çirkin bir iftira’ olduğunu belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kentte 7 yıldır barışın dilini hakim kılmaya çalıştıklarını söyledi.

Gaziemir’de bugüne kadar yaptıkları çalışmaların ve 3 yıl önce Japonya’nın Hiroşima kentinde aldıkları ödülün bunun kanıtı olduğunu ifade eden Başkan Şenol, “20 ülkenin katılımıyla ‘Barışçıl Bir Gelecek’ temasıyla düzenlenen Uluslararası Gençlik ve Barış Konferansı’nda Gaziemir, Dünya Barışına Katkı Sağlayan Kent Ödülü’nü kazandı. Binlerce gencin katıldığı bu konferansta Gaziemir’i, 18 yıldır düzenlediğimiz Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ndeki çalışmaları öne çıkardı” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GÖNÜLLÜ BARIŞ ELÇİLERİ”

Çocuk şenliğine bugüne kadar katılan 7 bin 400 konuk çocuğun; ülkelerine Türkiye’nin gönüllü barış elçileri olarak döndüklerini kaydeden Başkan Şenol, Gaziemir’i bir kültür ve sanat kenti haline getirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Şenliğe katılan ülkeler ile kardeş belediyelere ait folklorik ve kültürel materyallerin sergilendiği kültür evini açtıklarını hatırlatan Şenol, şöyle devam etti: “Aynı zamanda sanat merkezi işlevini de gören kültür evinde, Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Macaristan, Ukrayna, Bosna Hersek, Yunanistan, Almanya, Makedonya, KKTC, Romanya ve Litvanya’nın kültürünü yansıtan materyaller özel stantlar da sergileniyor.”

“CAZİBE MERKEZİ OLUYORUZ”

Gaziemir’de çocuk ve gençlerin yaşadıkları kentin kimliğini ve geçmişini tanımaları amacıyla bir anı evi oluşturduklarının da ifade eden Şenol, “Eski Seydiköy Tren İstasyonu’nu restore ederek açtığımız anı evi, kenti ziyaret eden turistler için de bir cazibe merkezi haline geldi. Sarnıç’ta Türkiye’nin en büyük göç anıtını yaptık. Gazi Umur Bey, Bülent Ecevit, sempozyum heykelleri ve çocuk heykeliyle Gaziemir’e kimlik kazandırma yolunda ilerledik. Bugüne kadar 13 kültürel yayın çıkardık” ifadelerini kullandı. Şenol, görev süresinin sonuna kadar Gaziemir ve Sarnıç’ta birer kültür merkezi inşa edeceklerini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile