Baskan Süer Açiklamasi 'Van Ve Bölgemiz Için Verimli Bir Fuar Oldu'

Baskan Süer Açiklamasi 'Van Ve Bölgemiz Için Verimli Bir Fuar Oldu'

Van Ticaret Borsasi (VANTB) Baskani Nayif Süer, “14. Van Dogu Anadolu Tarim, Hayvancilik ve Gida Fuari, Van ve bölgemiz için verimli geçti” dedi.

Van Ticaret Borsasi’nin paydasi oldugu 14. Van Dogu Anadolu Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirildi.

VANTB Baskani Nayif Süer, Ipekyolu Expo Fuarcilik A.S. tarafindan düzenlenen fuarin verimli geçtigini söyledi.

Firmalarin tanitimlara imza attigini ve önemli sayida satislarin gerçeklestigini belirten Baskan Süer, “Bu fuar; il için, bölge için önemli bir fuardir. Ilimiz hem tarim hem hayvancilik bölgesi oldugu için bu bizim için büyük bir ihtiyaçtir ve bu ihtiyaçlarin büyük kismini karsilayacak firmalar da katilmis. Bu da bizi sevindiriyor. Baska illerdeki fuarlara gittigimizde daha çok katilimci görüyoruz. Bu yüzden tüm kamu kurumlarindan daha güçlü destek bekliyoruz. Bu fuar, yatirim düsüncesi olan çiftçilerimiz için en azindan bir ön çalisma mahiyetindir” dedi.

20’si il disindan olmak üzere 85 katilimcinin yer aldigi fuarda, firmalarin tanitimlarini yaptigini söyleyen Süer, “Traktör, tarim makineleri ve çesitli ekipmanlar noktasinda önemli sayida satislar da gerçeklesmistir. Ikili iliskiler kurulmus ve fuar vesilesiyle baglantilar saglanmistir. Borsa olarak açilisina katildigimiz fuara destek verdik. Fuarin ilk gününden son gününe kadar standimiz büyük ilgi gördü. Açilisin ardindan VANTB standini: protokol üyeleri, Van Büyüksehir Belediyesi heyeti, çesitli kurum amirleri, Van Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Görentas, Agri Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoglu ve heyeti, Tusba Ziraat Odasi Baskani Hasan Özgökçe, Klinik 65 Tarim Gida ve Hayvancilik Ticaret Limited Sirketi Sahibi Hakan Emekçi ve heyeti, Vanet Bölge Müdürlügü yetkilileri, satis sorumlulari ve bayileri, toplum destekli polisler, çiftçilerimiz, üyelerimiz, basin mensuplari ve vatandaslar ziyaret etti. Tüm ziyaretler, VANTB sosyal medya hesaplarimizdan paylasildi” diye konustu.

VANTB standinin, fuarin en renkli standi olmasinin kendilerini gururlandirdigini ifade eden Süer, “Bizler de borsa heyeti olarak fuarda stant açan üyelerimizi ve firmalarimizi ziyaret ettik. Ipekyolu Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve jandarma standinin yani sira çesitli gida stantlarini da ziyaret ettik. Kurumsal tanitimlarimizi yaptik ve gerekli bilgileri aldik. Istisarelerimizi gerçeklestirdik. Çesitli ikramlarda bulundugumuz VANTB standinda ayrica misafirlerimize fuar boyunca borsamizi anlattik. Soguk Süt Zinciri Projesi kapsaminda toplanan dogal süt, Bal Paketleme Projesi ve Canli Hayvan Borsasi projelerimizi tanittik. Van ilinin tarim ve hayvancilik potansiyelini dile getirdik. Düzenlenen fuarlarin üretici ve tüketici bulusmasi oldugunu belirttik. Van hayvan varliginin özellikle de küçükbas hayvanciliginda Türkiye birincisi oldugumuzu hatirlattik. Devlet görevlileri, belediye baskanlari, meslek odalari baskanlari ve tüm ziyaretçiler ile önemli lobicilik faaliyetlerinde bulunduk. Hayata geçirilebilecek yeni projeler konusunda bilgi alisverisinde bulunduk. Üreticilere ve tüketicilere yönelik bilinçlendirme çalismasi yaptik. Van ve bölge tarim ve hayvanciligina katki sunmak için çalismalarimiz sürdürecegimizi belirttik” diye konustu.

Van’da yerel ve ulusal basinda görev yapan basin mensuplari araciligiyla seslerini de duyurduklarini belirten Süer, “VANTB’nin Soguk Süt Zinciri Projesi, Bal Paketleme Projesi ve Canli Hayvan Borsasi Projesi tanitim videolari ile projelerimizi tanittik. Borsanin tanitiminin ve projelerinin yer aldigi videolar, fuar boyunca büyük ekran TV araciligiyla gösterildi. Üyelerimize verdigimiz hizmetlerin dijitallesme çalismalarini da anlattik. Fuara katilan çiftçiler, projelerimizin sürdürülmesini istemistir” seklinde konustu.

14. Van Dogu Anadolu Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari’na sundugu katki nedeniyle Ipekyolu Expo Fuarcilik A.S.’den Veysi Uygun tarafindan Baskan Süer’e plaket takdimi de yapildi. Fuarda; VANTB Baskani Nayif Süer, Baskan Yardimcisi Muzaffer Bilen, Meclis Baskan Yardimcisi Metin Sevgin, Meclis Üyesi Meral Ayhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Türkay Özbek de yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile