Baskan Sükrü Deviren Açiklamasi 'Gençlerimizi Madde Bagimliligindan Kurtaracagiz'

Baskan Sükrü Deviren Açiklamasi 'Gençlerimizi Madde Bagimliligindan Kurtaracagiz'

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli ve BGC Yönetim Kurulu üyeleri, Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren’i makaminda ziyaret etti.

Ziyarette, önümüzdeki dönemde yapilmasi planlanan çalismalara iliskin bilgi veren Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, “Öncelikli hedeflerimizin basinda madde bagimliligiyla mücadele geliyor. Gençlerimizi bu yikimdan kurtarmaliyiz” dedi.

Gemlik’i tehdit eden iki farkli “yikim gerçegi” oldugunun altini çizen Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, “Gemlik olarak iki farkli yikim tehdidiyle karsi karsiyayiz. Bunlardan ilki, gençlerimizin pençesine düstügü madde bagimliligi, digeri de deprem. Beraberinde toplumsal bir yikimi getirecek olan madde bagimliligina karsi, Gemlik Belediyesi olarak, Kaymakamligimiz, Milli Egitim Müdürlügümüz, Emniyet güçlerimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz ile birlikte hareket edecegiz. Ilçemizdeki metruk binalari yiktikça, madde bagimliligina karsi mesafe almis olacagiz. Halen merkezdeki 5 mahallemizde yaklasik 150 metruk bina var. Bunlari ortadan kaldirmak için elimizden geleni yapacagiz. Diger yandan çocuklarin ilgi duydugu her alanda gelismesi için destek çalismalari yapacagiz. Gençlerimiz bizim gelecegimiz, onlari korumaliyiz” dedi.

Ilçeyi tehdit eden bir diger yikim tehdidinin deprem oldugunu kaydeden Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, “Güvenli yapilarin insa edilecegi rezerv alanlarimiz var. Bu alanlari degerlendirecegiz. Ayrica yerinde kentsel dönüsüme de önem verecegiz. Halkimizin depreme karsi güvenli yapilarda ikamet etmeleri öncelikli projelerimizin ilk sirasinda” seklinde konustu.

Belediye baskani seçilmeden önce yaklasik 20 yil sivil toplum kuruluslarinda görev yaptigini ve her siyasi görüsten Gemlikli ile, ilçenin sorunlarina çözüm bulma hedefiyle bir araya geldigini, ortak çalismalar yaptigini söyleyen Baskan Sükrü Deviren, “Seçimin ardindan siyaseti bir yana birakarak bütün vatandaslarimiza hizmet edebilmek için çalismaya basladim. Gemlik’teki 35 mahalleyi ezbere biliyorum. Projelerimizde “kazan kazan” prensibiyle hiçbir kesimi magdur etmeden, kamu yararini gözeterek uygulamalar yapacagiz. Örnegin Togg bizim markamiz. Belediyemize Gemlik mavisi Togg araçlar alarak markamiza sahip çikacagiz. Bir diger sorunumuz trafik. Gemlik’in otoyol anlaminda girisi ve çikisi bile yok. Çok karmasik. Karayollari ile birlikte çalisacagiz. Sorunlarimizi birlikte çözecegiz” dedi.

Gemlik nüfusunun 122 bine ulastigini ve bu nüfusa hizmet üretecek finansal kaynaklara sahip olmadiklarini sözlerine ekleyen Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, “Mali sikinti nedeniyle yatirimlar durma noktasinda. Personel maaslari bile zorlukla ödeniyor. Bu nedenle ilk asamada israfin kaynagini tespit ediyoruz. Toplumsal faydaya sahip olmayan hizmetleri gözden geçirecegiz ve gereksiz yerlere kaynak aktarilmasina son verecegiz. Parayi kontrol etmeyi bilecegiz. Finans konusu önemli. Her konuda oldugu gibi bu konuda da seffaf olacagiz” seklinde konustu.

Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren’e, açik yüreklilikle yaptigi açiklamalar nedeniyle tesekkür eden BGC Baskani Nuri Kolayli da, Bursa yararina yapilacak çalismalari desteklemeye hazir olduklarini ifade etti.

Bursa basinini olusturan gazete, radyo, televizyon ve internet haber sitelerinin köklü bir geçmise sahip oldugunu ve en güçlü yerel medyanin Bursa’da görev yaptigini söyleyen Kolayli, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 550 üyesiyle sektöre ve sektörde çalisan basin mensuplarina hizmet ürettigini vurguladi.

Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli’nin yani sira, Baskan Vekili Fuat Kars, Baskan yardimcilari Ihsan Altikardes, Hakan Isikkent ve Ahmet Akhan, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Yildiran, Musa Öztürk, Nejat Kirbulut, Cemal Ekentok ve Hursit Topal ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile