Baskan Tanfer'den Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Baskan Tanfer'den Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100.yildönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Hüseyin Tanfer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yasatacak olan sizlersiniz” diyerek bizlere emanet ettigi Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurulusunun 98. Yildönümünü kutlamanin gurur ve mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

“Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir”

Kent Konseyi Baskani Tanfer yayimladigi mesajinda sunlari kaydetti; “29 Ekim 1923’te de "Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir" ilkesi ve ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmustur. Tek bayrak, Tek millet, Tek vatan, Tek devlet ile kurdugumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandirdigimiz Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varligi ile ilelebet devam edecektir. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çikmamiz gereken Cumhuriyetimiz, esitlik, özgürlük ve çagdaslik ilkelerinin yaninda büyük bir düsüncenin ürünüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün inkilaplariyla aydinlanmis yolda emin ve güçlü adimlarla ilerlemek zorundayiz. Bu yolda yürürken asla milli degerlerimizden ödün vermemek milli birlik ve beraberligimizi yükseltmek ve bu degerleri yarinlara saglam olarak teslim etmekle görevliyiz.

Bu duygularla Türkiye Cumhuriyetini kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini; Cumhuriyeti kurmak, savunmak, yasatmak ve yükseltmek için canlarini veren aziz sehitlerimizi rahmet, saygi ve sükranla aniyoruz.100. yilda bu tarihi günü, bizi biz yapan ortak degerlerimiz etrafinda her zamankinden daha güçlü bir sekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile