Baskan Taskin Açiklamasi 'Rezerv Alan Ilan Edilen Mahalle Sayisini 28'E Çikardik'

Baskan Taskin Açiklamasi 'Rezerv Alan Ilan Edilen Mahalle Sayisini 28'E Çikardik'

Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Cengiz Baser’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanlarin durumu ve rezerv alanlarin sayisinin artirilmasiyla ilgili istisarelerde bulundu.

Göreve geldigi günden itibaren deprem sonrasinda yapilan çalismalari yakindan takip eden ve sahada incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Cengiz Baser’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanlarin durumu ve rezerv alan kapsamina giren mahallelerin sayisinin artirilmasiyla ilgili istisarelerde bulundu. Baskan Taskin, bakanlik ve belediye arasindaki görüsmelerin devam edecegini ifade ederek rezerv alan ilan edilen mahalle sayisini 28’e çikarildigini ifade eden Baskan Taskin, rezerv alanlarin sayisini daha da artirmak için çalisacaklarini ifade etti.



“Yerinde dönüsüm yapilacak mahalle sayisini daha da artiracagiz”

Vatandaslarin bir an önce depreme karsi dayanikli, modern ve konforlu yapilara kavusmasi için çalismalari yakindan takip ettiklerini belirten Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, “Ilçemizde deprem riskinin önlenmesi ve vatandaslarimizin güvenligini saglamak adina gerekli adimlari atacagimizdan hiç kimsenin süphesi olmasin. Battalgazi’mizi, ilçemiz sinirlari içinde yer alan çarsi merkezimizi dönüstürmek Malatya’nin gelecegi için büyük önem arz ediyor. Daha önce yerinde dönüsüm ile Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklibag, Ismetiye, Niyazi, Siksik, Hamidiye, Saray, Sehit Fevzi, Tastepe, Akpinar, Kirçuval, Sancaktar, Göztepe, Tandogan, Çösnük, Yildiztepe, Cirikpinar, Istiklal ve Izzetiye Mahalleleri rezerv alan ilan edilmis ve bu mahallelerin bazilarinda kazi çalismalarina baslanmisti. Agir hasar alan ve yikilan binalarin çogunlukta oldugu alanlari göz önünde bulundurarak bu mahallelerin sayisini daha da artirmayi; ilçemizi yerinde dönüstürmeyi planliyoruz. Bu kapsamda bazi mahallelerin tamami, bazi mahallelerin de bir kismi olmak üzere rezerv alan edilmesini sagliyoruz. Aslanbey, Nuriye, Cevherizade, Ferhadiye, Kernek, Halfettin, Zafer, Hidayet Mahallelerini de rezerv alan ilan edilen mahalleler arasina alarak ilçemizde rezerv alan ilan edilen mahalle sayisini 28’e çikardik. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürümüz Cengiz Baser ile yapmis oldugumuz bu istisareleri, ilçemizin deprem riskine karsi daha güvenli hale gelmesi adina önemli bir adim olarak görüyorum. Hemserilerimizin yararina olacak çalismalara gece gündüz demeden devam edecegiz. Gerçeklestirecegimiz çalismalarla Battalgazi, eskisinden daha güzel olacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile