Baskan Tavli Açiklamasi 'Son 20 Yilda Engelli Vatandaslarimiza Pozitif Ayrimcilik Yapildi'

Baskan Tavli Açiklamasi 'Son 20 Yilda Engelli Vatandaslarimiza Pozitif Ayrimcilik Yapildi'

Ordu’nun Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Türkiye’de son 20 yilda engelli bireyler adina çalismalar yapildigini belirterek, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde son 20 yildir engelli vatandaslarimiza pozitif ayrimcilik yapildi ve özellikle istihdaminda ciddi artislar oldu” dedi.

Ünye Atatürk Parki Sosyal Tesisleri’nde 3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Ünye Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi programa Ünye Kaymakamligi ile Türkiye Sakatlar Dernegi Ünye Subesi, Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Beyazay Dernegi üyeleri katilim sagladi. Siyasi parti ve STK temsilcilerinin de bir araya geldigi programda Engelliler Günü kutlandi.

Düzenlenen programda konusan Ünye Kaymakami Ayhan Isik, “Engellilerimizin hayatlarini daha da kolaylastirmak, onlari toplumla daha da bütünlesmesini saglamak gelecege umutla bakan bireyler olarak onlarin da toplumsal sorumluluk almalarini mümkün kilmak engelli vatandaslarimiza yönelik desteklerde en temel amaçtir. Bu duygularla 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, birlik ve beraberligimize vesile olmasini diliyorum dedi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli ise engelli ve engelsiz bireylerin toplumun birer parçasi oldugunu belirtti.

Toplumun birer parçasi olarak herkesin birbirinden farksiz oldugunu aktaran Baskan Tavli, son 20 yilda Türkiye’de engellilere yönelik ciddi çalismalarin hayata geçirildigine dikkat çekti. Tavli, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde son 20 yildir engelli vatandaslarimiza pozitif ayrimcilik yapildi ve özellikle istihdaminda ciddi artislar oldu. Yine evde bakim hizmetlerinden binlerce vatandasimizin faydalanmasi saglandi. Bilmeliyiz ki hepimiz bir engelli adayiyiz. Bu bilinçle engelleri hep birlikte kaldiriyoruz ve kaldirmaya da devam edecegiz. Bu vesile ile buradan siz degerli kardeslerimizin gelecege güvenle bakabilmesi için her zaman isbirligi içinde olacagimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nüz kutlu olsun” seklinde konustu.

Engelli vatandaslarin sorunlarinin da konusuldugu programda Beyazay Dernegi Ordu Subesi Baskani Cihan Çakir, Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Baskani Nihat Yerlikaya ve Türkiye Sakatlar Dernegi Ünye Subesi Baskani Arslan Güdek de birer konusma gerçeklestirdi.

Programda ayrica hayirseverler tarafindan temin edilen akülü engelli araci, lise ögrencisi Minel Akçay’a teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile