Baskan Tavli Açiklamasi 'Üretimin Her Noktasinda Maliyet Avantaji Sagliyoruz'

Baskan Tavli Açiklamasi 'Üretimin Her Noktasinda Maliyet Avantaji Sagliyoruz'

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafindan hizmete açilan sera projesi ile park ve bahçe bitkileri maliyetleri anlaminda yüzde 50’ye varan avantaj saglandi. Belediye Baskani Hüseyin Tavli, üretimin her noktasinda maliyet avantaji sagladiklarini söyledi.

Ünye Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi isbirligi ile kurulan serada bugüne kadar park ve bahçe bitkileri üretimi anlaminda ciddi basarilar elde etti. Kuruldugu 2022 yilindan bu yana hem istihdama katki sunan, hem de Ünye Belediyesi’nin park ve bahçe bitkileri anlaminda kendi kendine üretim yapmasina imkan saglayan proje ile maliyet anlaminda ciddi avantajlara imza atildi. 2024 yili yaz dönemi hakkinda verilen bilgilere göre, yaz sezonuna hazirlik asamasinda 52 bin adet tohum dikimi yapildi. Bu tohumlardan 47 bininin ise saglikli sekilde üretimi gerçeklestirilerek üretim anlaminda yüzde 95 basari saglandi.

Hali hazirda serada mevsimlik çiçek olarak 17 çesit, süs bitkisi ve çali gurubunda ise 50 çesit üretim gerçeklestiriliyor. Yaz dönemi ile birlikte üretilen bu çiçek ve bitkiler Ünye’nin her noktasina dikilerek sehrin görsel güzelligine katkida bulunacak.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli proje hakkinda yaptigi açiklamada, “Seramizda yaptigimiz üretimlerle park ve bahçe bitkileri anlaminda belediyemize yüzde 50’lere varan avantaj maliyeti kazandirmis olduk. Ünye’mizde hizmet noktasinda konkasör santiyelerimizde yol üretimi anlaminda maliyetlerimizi 3’te 1’e düsürdük. Her alanda yaptigimiz üretimlere daha az maliyetle çok daha fazla hizmet üretmenin mutlulugun yasiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile