Baskan Tepe Açiklamasi 'Belediyeyi 787 Milyon Lira Borçla Devraldik'

Baskan Tepe Açiklamasi 'Belediyeyi 787 Milyon Lira Borçla Devraldik'

Altinordu Belediye Baskani Ulas Tepe, ‘borçsuz belediye’ olarak lanse edilen Belediyeyi 787 milyon lira borçla devraldiklarini açikladi.

Baskan Ulas Tepe yaptigi açilamada, göreve baslar baslamaz belediyenin isleyisiyle ilgili her birimden brifing aldigini, belediyenin mali durumla ilgili raporu görünce sasirdigini belirtti.

Baskan Tepe, “Yillardir mali disiplinden, beytülmaldan bahsedenlerin belediyenin ekonomik durumunu getirdigi noktayi saskinlikla karsiliyoruz. Yürütülen ‘borçsuz belediye’ algisina tüm kamuoyu gibi biz de inanmistik. 787 milyon TL borçla belediyeyi devraldik. Bu açiklamamiz bir magdur edebiyati yapmak için degil. Ancak halkimizin gerçekleri bilmesi gerekiyor. Tüm seçim kampanyasini seffaflik ve ilkeli devlet yönetimi üzerine insa edenlerin belediyeyi soktugu çikmazi görünce bu durumu kamuoyuyla paylasmak durumunda kaldik” dedi.



“Mali durum içler acisi bir halde”

Mali durumla ilgili ortaya koyulan tablonun ayrintilarini paylasan Baskan Tepe, “Kredi borçlarinin toplami 582 milyon TL’yi geçmis durumda. Piyasa borçlari ise 220 milyon TL. Bu borç yüküne karsilik kasamizda 15 milyon TL civarinda bir para var. Devraldigimiz toplam borcumuz 787 milyon TL. 2024 yili bütçesinin yüzde 60’lik kismi 3 ayda harcanmis. Mali durum gerçekten içler acisi bir hâlde” diye konustu.



"Mali tabloya ragmen projelerimizi gerçeklestirecegiz"

Mali tablonun gösterdigi ekonomik tahribata ragmen hizlica mali disiplini saglayarak verilen sözleri yerine getirmek istediklerini belirten Baskan Tepe, söyle konustu:

“Hemsehrilerimiz müsterih olsunlar. Biz bu süreçlere yabanci degiliz. Belediyemizin kaynaklarini artiracagiz ve hizmet kalemlerindeki gereksiz harcamalari kisacagiz. Belediyemizin öz gücüne güveniyoruz. Verimliligi ve etkin yönetim anlayisini öne çikarmak zorundayiz. Bugüne kadar mazeretlerin arkasina siginmadik. Mazeret degil marifet üreterek Altinordumuzun sorunlarini bir bir çözecegiz ve hemsehrilerimizin yasamaktan keyif aldigi bir kent sözümüzü yerine getirecegiz. Kadromuzu yavas yavas sekillendiriyoruz. Liyakatli bir yönetimle karamsarliga kapilmadan her isimizi yoluna koyacagiz. Gece gündüz demeden çalisiyoruz. Hiç süphesiz bu süreçte daha fazla mesai harcayacagiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile