Başkan Topbaş‘tan Kar Ve Gizli Buzlanma Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte yarından itibaren beklenen kar yağışına karşın bir dizi önlem aldıklarını, yarın İDO seferlerinin iptal edilebileceğini söyledi. Hava sıcaklıklarının eksi 2 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirten Topbaş, sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyardı.

Başkan Kadir Topbaş, hafta başından itibaren etkili olacak fırtına ve kar yağışıyla ilgili bilgi vermek üzere AKOM‘da basın açıklaması yaptı. Bu geceden itibaren hava sıcaklıklarında 8 ila 10 derece düşüş olacağını belirten Topbaş, sıcaklıkların eksi 2 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirtti. Topbaş, "AKOM‘da olağanüstü hal olacağı için iş başına geçtik. Bu konuda başarılı olacağıma inanıyorum. Meteorolojiden de aldığımız bilgiye göre yer yer sıkıntılar yaşanabilir. Pazartesiden sonra sulu kara

dönebilir, perşembeye kadar sürebilir. Pazartesi öğleden sonra kendini daha çok hissettirecek" diyerek, sürücülere dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Dışarıda yaşayan vatandaşlarla ilgili tedbirlerin devam edeceğini anlatan Topbaş, "Bunların bir kısmını spor salonunda tahsis ediyoruz. Toplam 184 vatandaşı barındırmaktayız. Sokakta yaşayanların nerede yaşadığını bildiğimiz için onları toplayacağız. Yarın itibariyle açık deniz seferlerinde İDO‘nun sefer yapamaması olabilir. Vatandaşların tedbirli olması gerekir. Belki gemi seferleri iptal edilebilir" dedi.

Topbaş, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen sensörler sayesinde buzlanmaya karşı önlem aldıklarını ifade ederek, "Bazı noktalarda erken buzlanma olabilir. Gizli buzlanma olabilir. Köprü üstü, gibi rüzgara açık yerlerde sürat yapılmaması, daha dikkatli seyir edilmesi çok önemli. Hazırlıklarımız var. Vatandaşlar ne kadar duyarlı olursa bu günleri sıkıntısız atlatabiliriz. Perşembe akşamından sonra hava normale dönecek" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile