Ordu’da isgücü piyasasinin tekstil sektöründe en çok aradigi kalifiye elemanlari yetistiren Altinordu Belediyesi Hazir Giyim Uygulamalari Merkezi, 5’inci dönem kursiyerlerini mezun etmeye hazirlaniyor. Tekstil sektörünün kullandigi teknoloji ile donatilan hazir giyim uygulamalari merkezinde kadin kursiyerlere meslegin tüm incelikleri ögretiliyor. Yogun ilgi gören ve çok sayida basvuru alan merkez, kadinlarin isgücüne katiliminda kayda deger bir artis sagladi.
Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, tekstil sektörünün ihtiyaç duydugu nitelikli isgücü için altyapilar olusturduklarini söyledi.
Baskan Tören, toplamda yaklasik iki bin kisiye istihdam saglayacak vizyon projelerinden biri olan ‘Altinordu Tekstil Park’ insaatinin hizla yükseldigini belirtti.
Tören “Gençlerimizin, kadinlarimizin issizlik sorununa isgücü piyasasinda karsiligi olan nitelikli meslekleri ögreterek çözüm bulmak gayesindeyiz. Bu sebeple tekstil sektörü için hem yatirimci temin etmeye hem üretim alanlarini altyapi ve üstyapisiyla olusturmaya devam ediyoruz” dedi.
Hazir giyim uygulamalari merkezinde devam eden 5’inci dönem kursiyerler projenin kendilerine faydali oldugunu belirterek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Baskan Tören 'Issizlik Sorununa, Nitelikli Meslekleri Ögreterek Çözüm Bulmak Gayesindeyiz'
Ordu’nun Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, uygulamaya koyduklari ve 5’inci dönem kursiyerlerini mezun edecek olan hazir giyim uygulama merkezi ile gençlerin ve kadinlarin issizlik sorununa çözüm bulmayi hedeflediklerini söyledi.



















