Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarina miras biraktigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda koltugunu Konak Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu dördüncü sinif ögrencisi Alya Ada Nizamoglu’na devretti. Makaminda esi Öznur Tugay ile birlikte baba Onur Nizamoglu, anne Ebru Nizamoglu ve Alya Ada’nin kardesleri Kemal Deniz ve Mustafa Günes’i agirlayan Baskan Dr. Cemil Tugay aileyle sohbet etti.
Baskan Tugay, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açildigini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü çocuklara armagan ettigini hatirlatti. Tugay, çocuklara Atatürk büstü ve çesitli hediyeler verdi.
Kayit stüdyolari Izmir’e yayilacak
Sohbet sirasinda Alya Ada’nin müzige ilgisi oldugunu ögrenen Baskan Tugay, yeni yeteneklerin kesfi için Karsiyaka’da kurulan kayit stüdyosunu kentin farkli bölgelerinde yayginlastirilacagini aktardi. Daha sonra koltugunu Alya Ada’ya emanet eden Baskan Tugay, “Hayirli olsun, artik belediye baskanisiniz, basarilar dilerim” diye konustu.
Türkiye’yi temsil etmek isteyen Alya’dan makamda sarki
Uluslararasi alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettigini belirten Alya Ada Nizamoglu, Baskan Tugay’dan devraldigi makaminda önerilerini siraladi ve sarki söyledi.
“Paylastikça çiçek güzel, paylastikça sanat güzel, paylastikça hayat güzel, paylastikça her sey güzel” sözlerinin öne çiktigi sarkisiyla Ada Nizamoglu, 23 Nisan’da baris mesaji verdi.
Önerilerini siralayan Nizamoglu, “Yeteneklerimizi kesfetmeye yönelik ücretsiz kurslarin, hayvan sevgisini hissedebilmek için sokak hayvanlarinin ihtiyaçlarina yönelik bütçenin, sanati ve sanatçiyi daha iyi gözlemleyebilmemiz için çocuklara yönelik etkinliklerin arttirilmasini, hareket sagliktir düsüncesiyle yürüyüs günlerinin düzenlenmesini öneriyorum” dedi.
Baskan Tugay'in Emanet Ettigi Koltukta Sarkili Mesaj
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda koltugunu ilkokul dördüncü sinif ögrencisi Alya Ada Nizamoglu’na birakti. Uluslararasi alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettigini belirten 10 yasindaki Nizamoglu, “Paylastikça Her Sey Güzel” sarkisini söyledi.



















