Başkan Tuna Ankara Üniversitesi Öğrencileriyle Paylaştı

Başkan Tuna Ankara Üniversitesi Öğrencileriyle Paylaştı

Ankara Üniversitesi’nin her cuma düzenlediği “Geleneksel Cuma Konferanslarının” bu haftaki konuğu Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ydı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Tuna, kurumlar arası işbirliği sayesinde gerçekleştirilen dev projeleri de öğrencilerle paylaştı

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı öğrencileri ile bir araya geldi. Her cuma Geleneksel olarak düzenlenen “Geleneksel Cuma Konferansları” kapsamında “Büyükşehir Belediyesi'nin İlçe Belediyelerle İlişkisi: Sincan Örneği” konulu bir konferans verdi. Başkan Tuna; hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi’nin el ele vermesiyle ortaya çıkan dev hizmetleri öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin büyük dikkat ile takip ettikleri konferans, soru- cevap kısmıyla da oldukça verimli geçti.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın hem uygulayıcı hem de araştırmacı kimliği ile diğer pek çok belediye başkanından farklı olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş; “Sayın Başkanımız hem akademik hem siyasi hem de yerel idareci kimliğine sahip. Pek çok farklı yönü, kendisini diğer belediye başkanlarından değerli kılıyor. Farklı tarafı da şudur; olaya birçok farklı yönden bakabiliyor, hem araştırmacı hem de uygulayıcı. Nitekim yakın zamanda bizimle de bir işbirliği anlaşması yaptı. Bu anlaşma için önemli gayret gösterdi. Belediye, üniversite ve ilgili kurumların birlikte çalışacağı önemli bir proje imzalandı. Kendisine tekrar bu husustaki gayretleri için teşekkür ediyorum. Cuma Konferanslarımızın amacı şu: Özel, kamu, yatırımcı, işletmeci her kim olursa olsun tanışalım, tartışalım ve fikir paylaşalım. Bugün Sayın Başkanımız Ankara’nın en dezavantajlı olarak niteleyebileceğimiz ilçelerden biri olan Sincan da Belediye Başkanlığını yapıyor. Ama Sayın Başkanımız yaklaşımıyla, ikili ilişkileriyle farklı bir belediye başkanı olduğunu, akademik kimliğiyle olaylara çok farklı bir yaklaşım sergilediğini şahsen de biliyorum. O yüzden örnek bir kişilik ve idareci olarak kendisini sizinle tanıştırarak bilgilerini sizinle paylaşmasını istedik. Bizi kırmayarak buraya geldi, teşekkür ediyoruz” dedi.

Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesinin imzaladığı ortak protokolle Türkiye’de ilk defa emlak değerleri üniversite işbirliği ile bilimsel yöntemlerle belirlenecek. Pek çok belediyeye örnek olması beklenen proje ile Sincan’ın gelişimi üniversite destekli ilerleyecek.

Başkan Tuna, kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan Ankara Çayı’nın ıslahı hakkında da bilgi verdi. 6 milyon ton çamurun temizlenerek kokunun ve kötü görüntünün ortadan kalktığını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “ Ankara Çayı artık sıkıntı değil, huzur kaynağı haline geldi. Şehrin merkezinde olan bu çayın ıslahı için göreve geldiğim günden bu yana çalışmaya başladık. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in çok önemli destekleriyle kurumları bir araya getirerek çaydan 6 milyon ton çamur temizlendi. Buranın ıslahı için 5 önemli kurum, ortak bir protokol imzaladı. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre koruma Daire Başkanlığı, ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sincan Belediyesi’nin ortak çalışmalarıyla önemli bir hizmete imza atıldı. Bu protokolün imzalanmasında Sayın Bakanımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük katkıları oldu. Çayın Sincan kısmı bitti. Çayın taban ve duvar kaplamaları da tamamlandı. Şimdi çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Yıllardır kent merkezinde atıl vaziyette duran Toprak Mahsulleri Ofisine ait dev siloların tarihe karıştığını söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Siloların kaldırılması noktasında Sayın Tarım Bakanımız Mehdi Eker ile görüştüm. Toprak Mahsulleri Ofisi de bize çok yardımcı oldu. Tahsisi için Yüksek Planlama Kurulu’na gitti. Yüksek Planlama Kurulu’nun da başında Sayın Başbakanımız bulunuyor. Konuyu Sayın Başbakanımıza arz ettim ve onay verdi. Bu 25 dönümlük alanın tahsisi Belediyemize yapıldı. Biz de bu alana dev bir park ve Kültür Evi yaptık. Parkın adının vatandaşımızın yoğun isteğiyle Demokrasi Parkı koyduk. 28 Şubat döneminde tankların önünden geçtiği o dev siloların yerinde şimdi çocuklarımız oyun oynuyor. Kurumlar arası işbirliği yine güzel bir hizmete vesile oldu” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile