Başkan Tuna, Gezendeliler İle Buluştu

Başkan Tuna, Gezendeliler İle Buluştu

İçel'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel’in Gülnar ilçesine bağlı Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen kahvaltıda dernek üyeleriyle bir araya geldi.


Akbelen Mahallesi’nde bulunan dernek binasında gerçekleştirilen kahvaltıya eşi Aydan Tuna ile birlikte katılan Belediye Başkanı Hamit Tuna, programda yoğun ilgi gördü. Başkan Hamit Tuna’nın, Toroslar’da yeniden Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten dernek üyeleri ve Gezende Köyü sakinleri, kendisini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Programın açılış konuşmasını yapan Gezende Köyü Bardat Yaylası ve Bardat Pazarını Kalkındırma, Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Öz, derneklerine sunduğu destek ve katkılarından dolayı Başkan Tuna’ya teşekkür etti. Öz, "Başkanımız Hamit Tuna göreve geldiği günden bugüne kadar bizim her zaman yanımızda olmuştur. Programımıza katılımlarından ve derneğimize sunduğu her türlü desteklerinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Gezende Köylülerinin her zaman birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini vurgulayarak, Dernek Başkanı ve üyelerini tebrik etti. Gezende köylülerinin oluşturduğu yapının sağlıklı Türk aile yapısının devamı için önemli olduğunu ifade eden Tuna, "Her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olan Gezende Köyü, İçel’de örnek olacak bir yerleşim yeridir. Gezende köylüleri oluşturdukları bu yapı ile özellikle Türk kültüründeki dayanışma ruhunun ve birlik beraberliğin en güzel örneğini sergilemekte ve geleneksel olarak düzenledikleri etkinliklerle örnek gösterilecek bir köy kültürünü de devam ettirmektedirler” diye konuştu.

Gezende köylüleri tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erik Festivali’nin önemine de değinen Tuna, Gezende Köyü'nde yetişen can eriğinin markalaşması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Tuna, "Dernek üyelerinin özellikle Gezende Köyü'ndeki Erik Festivali'nde yapmış oldukları çalışmalar çok önemlidir. Köyde yetiştirdikleri eriğin markalaşması için gerçekleştirdikleri bu çabalarından dolayı tüm dernek üyelerini ve Gezende Köyü sakinlerini tebrik ediyorum. Biz de belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde can eriğinin markalaşması için gerekli desteği sunacağız. Derneğe olan katkılarımız bundan sonra da artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Yeni genişleyen coğrafyada 32 köy ve 5 beldenin Toroslar Belediyesi’ne bağlandığına da dikkat çeken Tuna, köylerde üretimi arttıracaklarının bilgisini vererek, "Artık şehirde nasıl bir zemin varsa köylerimizde de aynı zemin olacaktır. Ama köylerimizde yok alan üretimi daha da arttırmayı amaçlıyoruz. İnadına üretim diyoruz.Bir ülkenin kalkınmasının yolu da üretimden geçer. Köylerimizde hayata geçireceğimiz yeni projelerimizle inşallah üretimi daha fazla teşvik edeceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile