İçel Turizm İşletmecileri Derneği’nin (MERTİD) Şubat ayı olağan toplantısının konuğu olan Tuna, ilçedeki tarihi ve turistik mekanlarda gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Dünyanın en büyük ve hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizmde son zamanlarda trendin yayla ve eko turizmi olduğunu belirten Tuna, Toroslar’ın da doğa ve yayla turizmine cevap verebilecek önemli bir ilçe olduğunu vurguladı, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.
“Tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtacağız”
İnsanların artık alışılmış kent yaşamının dışında doğayla iç içe zaman geçirmek ve sosyal faaliyette bulunmak istediklerini kaydeden Tuna, “Büyükşehir yasasıyla genişleyen coğrafyamız, 5 bin 200 hektardan 108 bin hektara ulaştı. 32 köy ve beş beldemiz mahalleye dönüşerek belediyemize bağlandı. Toroslar Belediyemizin bir sahil kıyısı yok ama yaklaşık 300 bin insanımızın yaşadığı Toroslar’da, yayla turizmini geliştirmek suretiyle bölgemize katma değer sağladığımız bir takım çalışmalarımız oldu. Yeni genişleyen coğrafyamızda, beş kalemiz belediyemiz hizmet alanına dahil oldu. Bu kalelerimizden biri olan Soğucak Mahallemizdeki Belenkeşlik kalesinin revize edilmesiyle ilgili bir çalışma yaptık ve bu çalışma sonunda çok güzel bir eseri ortaya çıkardık. Diğer kalelerin de revizyon çalışmalarını devam ettiriyoruz. Yine ilçe sınırlarımız içerisindeki Aladağ ile Hacgediği mahalleleri arasında bulunan tarihi Kızılgeçit köprüsünü, yaptığımız peyzaj ve düzenleme çalışmaları ile gün yüzüne çıkardık. Ayrıca Çağlarca Mahallesinde bulunan Sunturas şelalesi çevresinde de gerçekleştirdiğimiz bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarıyla şelale İçel’in en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri haline geldi. İleriki süreçte yapılacak olan turizm turlarıyla bu kültürel değerlerimiz insanlarımızın tanımalarını ve görmelerini istiyoruz. Özellikle iş turizmi anlamında ya da sizlere misafir olan, seyahat eden turistler için alternatif yerlerde güzel vakit geçirmek yönünde günlük turlar yapmayı planlıyoruz.
Sizlerden bu anlamda da destek bekliyoruz” dedi.
“Toroslar, doğaya açılan kapı”
Projeleri arasında bulunan Bungalov Yayla Evlerini ilçedeki yaylalarda özel seçtikleri mekanlarda hayata geçireceklerinin de bilgisini veren Başkan Tuna, ayrıca yine bazı noktalarda Yörük çadırı kuracaklarını vurgulayarak, “Doğal yaşamın içerisinde olmak isteyen insanlarımız bu mekanlara gelip kalabilecekler. Yine turizmcilerden bu konuda da destek bekliyoruz. Hayata geçirdiğimiz, düşündüğümüz ve hayal ettiğimiz çalışmalarla amacımız özlenen doğal yaşantıyı Toroslar’da herkese göstermektir. Sloganımız da Toroslar, doğaya açılan kapı” diye konuştu.
Toroslar’ı spor tesisleriyle öne çıkan bir ilçe konumuna getirdiklerini de belirten Başkan Tuna, kentteki tüm otel sahiplerine çağrıda bulunarak, spor kulüpleriyle irtibata geçmelerini istedi ve kamp kurmak isteyen kulüplere spor tesislerinin kapılarının her zaman açık olacağını söyledi.
Başkan Tuna, Turizm Yatırımcılarını Toroslar'a Davet Etti
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’da yayla ve eko turizmini ön plana çıkarmak istediklerini belirterek, turizm yatırımcılarını bölgeye davet etti.