Baskan Tunç Soyer Uzundere'deki Çalismalari Inceledi

Baskan Tunç Soyer Uzundere'deki Çalismalari Inceledi

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Uzundere Kentsel Dönüsüm Alani’nda üçüncü etabin tahliye çalismalarini yerinde inceledi. Baskan Tunç Soyer, “Tahliye çalismalarinin yüzde 70’ini tamamladik. Uzlasiyla karar vererek bu isi söz verdigimiz gibi bitirecegiz” dedi.

Yüzde 100 uzlasi, yerinde dönüsüm, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin güvencesi ve garantörlügü ilkeleriyle alti bölgede kentsel dönüsüm çalismalarina ara vermeden devam eden Izmir Büyüksehir Belediyesi, Uzundere kentsel dönüsüm alaninda üçüncü etabin tahliye çalismalarini sürdürüyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer çalismalari yerinde inceledi. Tahliye çalismalarinin yüzde 70’inin tamamlandigini söyleyen Baskan Soyer, “Uzundere üçüncü etap kapsaminda mevcutta 167 yapida 381 bagimsiz birim bulunuyor. Subat sonunda yapilan yer tesliminin ardindan tahliye çalismalarina basladik. Su ana kadar 105 yapida 223 bagimsiz birimin tahliyesi yapildi. Geriye kalan yapilarin tahliyesini de kisa zamanda bitirecegiz” dedi.



Geçici konut imkâni ve kira yardimi

Tahliye çalismalarinin baslamasindan bu yana 90 hak sahibine Uzundere Toplu Konutlari’ndan geçici konut imkâni sagladiklarinin altini çizen Baskan Soyer, “Tahliyesi yapilan 147 bagimsiz birim için de kira ödemeleri Belediyemizce karsilandi. Tahliye çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte toplamda 248 bagimsiz birime kira ödemesi de tarafimizca karsilanacak” ifadelerini kullandi.

Yerinde dönüsüm vurgusu

Baskan Soyer IZBETON’u ihale sürecine dâhil edip ve is insanlarinin kurdugu yapi kooperatiflerini devreye alip kentsel dönüsümü hizlandirdiklarini ifade ederek, “Izmir’in kentsel dönüsüm sorununu kökünden çözmeye kararliyiz. Izmir’de depreme dayanikli, güvenli ve saglikli mahalleler olusturuyoruz. Bizim kentsel dönüsüm sürecinde en önem verdigimiz nokta dönüsümde dogru ve adil olani yapmak; kimseyi yerinden, mahallesinden, komsusundan ayirmamak. Uzlasiyla, anlasarak, danisarak, birlikte karar vererek bu isi söz verdigimiz gibi bitirecegiz” seklinde konustu.



Yapim çalismalari hiz kazandi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, dört farkli kentsel dönüsüm alaninda uzlasma görüsmeleri ile insaat yapimi ve yeni ihale etaplari için çalismalarina devam ediyor. Uzundere Kentsel Dönüsüm Alani’nda ilk iki etapta 817 bagimsiz birimin, Örnekköy Kentsel Dönüsüm Alani’nda birinci etapta 143 bagimsiz birimin yapimi tamamlandi. Insaati tamamlanarak teslim edilen etaplarda hak sahipleri yeni konut ve is yerlerinde yasamaya basladi.

Uzundere Kentsel Dönüsüm Alani’nda üçüncü etap kapsaminda bin 422, Örnekköy Kentsel Dönüsüm Alani’nda ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplar kapsaminda bin 208, Ege Mahallesi Kentsel Dönüsüm Alani’nda birinci etapta bin 28, Gaziemir Kentsel Dönüsüm Alani’nda ise birinci etapta 300 bagimsiz birim olmak üzere toplamda 3 bin 958 bagimsiz birimin yapim ihalesine/protokolüne iliskin süreçler tamamlanarak yer teslimi yapildi ve yapima yönelik faaliyetlere baslandi. Uzundere dördüncü etap, Gaziemir ikinci etap ve Örnekköy besinci etapta yapilacak yaklasik 2 bin 215 bagimsiz birimin insaati için de önümüzdeki günlerde yapim ihalesine çikilmasi hedefleniyor. Ayrica Ballikuyu ve Çigli Güzeltepe’de hak sahipleriyle uzlasma görüsmeleri devam ediyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi 28 Ocak’ta Uzundere Kentsel Dönüsüm Alani’nda bin 422 bagimsiz birimi kapsayan üçüncü etabin yapim çalismalarini baslatmak için belediyenin sirketi IZBETON ile protokol imzalamisti. Proje kapsaminda bölge halkinin hizmetine sunulacak, içinde kres, etüt merkezi ve kütüphanenin bulundugu sosyal tesislerin temeli de atilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile