Başkan Türel, Siyaset Akademisinde Konuştu

Başkan Türel, Siyaset Akademisinde Konuştu

AK Parti Muğla İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi seminerleri aralıksız sürüyor.

Kültür Müdürlüğü Mustafa Pabuçcuoğlu salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Antalya Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Menderes Türel katıldı. Seminere dinleyici olarak AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, Merkez İlçe Başkanı İlyas Yolcu, parti yöneticileri ve partililer katıldı.
Konuşmasına Siyaset Akademisi'nin AK Parti'nin ne kadar çağdaş bir parti olduğunun göstergesi olduğunu belirterek başlayan Antalya Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Menderes Türel, "Siyasetin temelinde bir fikri beraberlik olması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Çağın değişimlerine ayak uydurulması bir siyasi fikrin başarıya ulaşması açısından fevkalade önemlidir. AK Parti'nin temelinde ilk defa Muhafazakar Demokrasi gündeme getirilmiştir. Bu Türkiye'de ilk olarak siyasi gündemde yerini almıştır" dedi.
Bir partinin inanç ve fikir birliğinin yanında liderinin de başarısının zorunluluk olduğunu ifade eden Türel, "Lideri başarılı olmayan bir siyasi parti Kanarya Sevenler olmaktan öteye gitmez. Lideri güçlü bir parti etrafında güçlü insanlar barındırmıyorsa ve modern çağın gereklerine uyum sağlayan çağdaş insanlarla yoluna devam etmiyorsa, etrafındaki güçlü insanları hemen izole etmeye çalışıyorlarsa, lideri de ne kadar güçlü olursa olsun, o partinin yine başarılı olması mümkün değildir. AK Parti bu açından şanslı bir partidir. Çünkü; Time Dergisi açıkladı, dünyadaki en önemli 100 kişinin içinde sayın başbakanımız 17'icni sırada yer alıyor" diye konuştu.
Konuşmasında muhalefet partilerini eleştiren Menderes Türel, şunları söyledi: "Maalesef muhalefet Türkiye'nin geleceği için politika üretemiyor. İstemezükçü zihniyet her noktada karşımıza çıkıyor. Bugün Anayasa değişikliğinde görüldüğü gibi geçmişte kendilerinin yapılsın dediği konuları bugün AK Parti 'Hadi gelin yapalım' dediğinde inanılmaz muhalefet gösteriyorlar. Bu ülkenin geleceği için çocuklarımızın daha rahat bir ülkede yaşaması için AK Parti'nin başarısız olma lüksü yoktur. Bence AK Parti'nin özellikle Anayasa değişikliği ve Demokratik açılım konularında ülkenin ayağındaki prangalardan kurtularak çok önemli bir yere gelebilmesi adına AK Parti iktidarı bu ülke için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Bizlere düşen dilimizin döndüğünce kapı kapı dolaşarak ülke gerçeklerini anlatmak, AK Parti'nin ortaya koyduğu politikaları bir milli politika olarak yerine getirilmesi gerektiğini herkese anlatmaktır"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile