Baskan Tutdere Açiklamasi 'Adiyaman'da Turizm Faaliyetlerini Istihdamin Lokomotifi Haline Getirecegiz'

Baskan Tutdere Açiklamasi 'Adiyaman'da Turizm Faaliyetlerini Istihdamin Lokomotifi Haline Getirecegiz'

Turizm Haftasi Kutlamalari kapsaminda gerçeklestirilen Kültürel Faaliyetlerde Göçmenler, Mirasin Korunmasi ve Turizmin Tesvik Edilmesi (Coulture) kapanis programina katilan Belediye Baskani Abdurrahman Tutdere, “Bundan sonra sehrimizi turizmde hak ettigi yere tasiyacagiz ve turizmi istihdamin lokomotifi hale getirecegiz” dedi.

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan yürütülen, Adiyaman Üniversitesi ve Ispanya Blue Beehive ortakliginda gerçeklestirilen Coulture Kapanis Programi, Adiyaman Üniversitesi Vehbi Koç Üniversitesi Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Programin açilisinda konusan Belediye Baskani Tutdere, Adiyaman’in turizmde hak ettigi noktaya gelmesi için belediye bünyesinde bir proje ofisi kurulacagini söyledi.



Tutdere, “31 Mart’ta Japonya’dan Amerika’ya kadar Adiyaman her yerde konusuldu. Insallah bundan sonra Adiyaman’imiz dünya ve Türkiye gündeminde güzel çalismalari ile gündeme gelecek. Bununla ilgili olarak Belediyemizde yeni bir proje birimi de kuruyoruz. Sehrimizin tanitimi, turizmi konusunda her türlü çabayi gösterecegiz. Adiyaman bir açik hava müzesi ve çok degerli dogal ve tarihi güzelliklere de sahip. Dünyanin 8’inci harikasi Nemrut’a ev sahipligi yapan bir sehiriz ama turizmde hak ettigimiz yerde degiliz. Bundan sonra yapacagimiz çalismalarla sehrimizi, turizmde hak ettigi yere tasiyacagiz. Sehrimizde istihdam anlaminda çok ciddi bir sorun var ve bu istihdam sorununu çözecek olan bacasiz fabrika olarak tanimladigimiz turizm sektörü. Bu baglamda turizm ve tanitimla ilgili faaliyetlere agirlik verecegiz. Turizm, sehrimizde istihdamin lokomotifi olacak. Sizler, sehrimizin gönüllü tanitim elçilerisiniz. Adiyaman’in dogru tanitilmasi için sizlerin de desteginize ihtiyacimiz var. Bundan sonra Belediye’de turizm çalismalarimizda sizlerin de bu projelerde dogal isbirlikçimiz olacaginiza inaniyorum” diye konustu.

Programa, Belediye Baskani Abdurrahman Tutdere, yani sira Cumhuriyet Bassavcisi Gökhan Sahin, Jandarma Alay Komutani Hikmet Uz, Kültür ve Turizm Il Müdürü Abuzer Gelse, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keles, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Torunoglu katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile