Başkan Tütüncü Çalışmaları Yerinde İnceledi

Başkan Tütüncü Çalışmaları Yerinde İnceledi

Kepez Belediyesi, Altınova Sinan Mahallesi Hanımeli Sokak’ta yaşanan dar yol problemini, su kanalının yatağını değiştirerek çözüyor.

Yola dahil edilecek olan 1800 metre uzunluğundaki mevcut su kanalının yerine yeni bir kanal yapılıyor

Kepez Belediyesi Altınova’da da su kanalının yatağını değiştirerek dar yolu genişletiyor. Fen İşleri Müdürlüğü, Kepez ile Altınova bölgesi arasında ulaşımı sağlayan ana yollardan biri olan ancak dar olduğu için kazaların yaşandığı Hanımeli Sokak’ta yol genişletme çalışması başlattı. Altınova Köprüsü ile Serik Caddesi’ndeki TEDAŞ hizmet binası arasında hizmet veren ve yanından DSİ su kanalı geçen caddeyi genişletebilmek için çalışma yapılıyor. Devlet Su İşleri Antalya Bölge Müdürlüğü’nün ve Antalya Su ve Atık Su (ASAT) İdaresi’nin bilgisi dahilinde inşa edilen 1800 metre uzunlundaki kanalın, 2 metre derinliğinde ve ağız genişliği 6 metre olacağı ve 1600 metreküp beton kullanılacağı bildirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yeni kanal inşasını ve yol genişletme çalışmasını yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, yol genişletme çalışması hakkında Başkan Tütüncü’yü bilgilendirdi. Yol genişletme çalışmasıyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, Hanımeli Caddesi’nin Kepez ile Altınova bölgesi arasında ulaşımı sağlayan ana yollardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Yanından DSİ su kanalı geçen yolun dar olmasının, ulaşımı tehlikeli hale getirdiğine dikkat çeken Başkan Tütüncü, “Tehlikeyi ortadan kaldırmak için yolu genişletme çalışması başlattık. DSİ kanalını biraz daha batı tarafa taşıyarak ikinci bir kanal açıyoruz. Bu caddede, birçok kaza oluyordu. Kanala araçlar düşüyordu. İnşallah bu kanalla birlikte eski kanalın yeri de yola dahil olacak ve cadde ciddi manada genişleyecek. Yol hem Kepez’e hem de Altınova’ya hayırlı olsun” dedi.

Altınova bölgesinde, imar planı çalışmaları bittikten sonra imarlı yolları da açacaklarını kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, imar planları yapılıncaya kadar da geçici çözümlerle bölgede yaşayanların ulaşımla ilgili problemlerini çözdüklerini belirtti.

Başkan Tütüncü, bu yıl içerisinde Hanımeli Sokak’taki yol genişletme çalışmasını tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile