Başkan Tütüncü Zabıta ve Özel Güvenlik Çalışanlarıyla Buluştu

Başkan Tütüncü Zabıta ve Özel Güvenlik Çalışanlarıyla Buluştu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Zabıta Müdürlüğü ve belediyenin özel güvenlik personeli ile Osman Gazi Semt Konağı’nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.


Başkan Tütüncü, Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarından sonra, Zabıta Müdürlüğü ve belediyenin özel güvenlik çalışanları ile Osman Gazi Semt Konağı’nda düzenlenen kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya, Zabıta Müdürü Osman Yılmaz, birim müdürleri ile zabıta müdürlüğü ve belediyenin özel güvenlik çalışanları katıldı.

Başkan Tütüncü kahvaltıda yaptığı konuşmada son dört buçuk yılda çalışanlarla güzel günler geçirdiklerini, çok önemli hizmetlerin altına beraber imza attıklarını ifade ederek, “Elbette ki bu hizmetleri yaparken, siz değerli mesai arkadaşlarımızla birlikte ve beraber olmamız çok önemliydi” dedi.

2009 yılında görevi devraldıktan sonra bütün çalışanların haklarına ve hukuklarına azami suretle riayet etmeye gayret gösterdiklerini ve göstermeye de devam ettiklerini vurgulayan Başkan Tütüncü, “Bir çalışanın çalıştığı kurumdan en önemli beklentisi alacağını yani hak ettiği mesaisinin karşılığı olan ücretini, değerinde ve zamanında almasıdır. Bu konuda bizim üç çeşit çalışanımız var. Memurlarımız, işçilerimiz ve taşeron işçilerimiz yani burada hizmet yapan özel güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşlarımız” dedi.

Memurlara en yüksek Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ödemesinin kendi dönemlerinde yapıldığını dile getiren Başkan Tütüncü, “Şimdi memurumuzun aldığı SDS 1100 lira. Dolayısıyla maaşını alıyor ve artı 1100 lira da bunun üzerine SDS alıyor. Bu çok önemli bir nokta. Antalya’daki belediyeler arasında böyle bir belediye yok. Memur sendikamızın verdiği rakamlara göre Türkiye’de de bu noktada rekor kıran bir belediye haline geldik” diye konuştu.

Belediyenin kadrolu işçilerine şu an itibariyle ücret borcu, fazla mesai borcu, özendirme ve ikramiye borcu bulunmadığını belirten Başkan Tütüncü, taşeron şirket çalışanların maaşlarının da gününde ödendiğini kaydetti.

Başkan Tütüncü, “Bazı belediyelerde çalışan taşeron şirket işçileri maaşlarına kavuşamıyorlar. Bizim geldiğimiz noktada taşeron şirket çalışanlarımız, maaşlarını günü gününe hatta gününden de önce almakta” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile