Baskan Ural, 'Piknik Yapma Isini Erteleyelim'

Baskan Ural, 'Piknik Yapma Isini Erteleyelim'

Tokat’in Turhal ilçesinde ormanlik alanda çikan yangin ile ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Mehmet Erdem Ural, piknik yapan vatandaslara uyarilarda bulundu.

Tokat’in Turhal ilçesine bagli Sütlüce köyünde öglen saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeten dolayi yangin meydana geldi. Olay yerine Turhal Belediyesi itfaiye ve Orman Isletme Müdürlügü ekipleri sevk edilerek yangin büyümeden kontrol altina alindi.

"Sigara izmariti bile yüzlerce dekari yakabiliyor"

Yangin hakkinda açiklamalarda bulunan Turhal Belediye Baskani Mehmet Erdem Ural, "Söndürme çalismalarina katilan AFAD, Kizilay, Orman Isletme Müdürlükleri ve diger tüm ekiplerin çalismalari sayesinde yanginin büyük bir hasara ve can kaybina neden olmadan kontrol altina alindi. Havalarin kurak gittigi bu dönemde piknik alanlarinda piknik yapma isini erteleyelim. Sigara izmaritlerini yollara atmayalm. Sadece küçük bir izmaritin yüzlerce dekar alani yaktigini hepimiz televizyonlardan izledik ve bugün burada gözlemliyoruz. Bunun için insanlar söndürmek için çaba sarf edip cani pahasina çalisiyorlar. Lütfen bu anlamda çok dikkatli olalim. Ormanlar hepimizin. Bu yüzden çok dikkatli olmamiz gerekiyor. Herkese tekrar geçmis olsun diliyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile