Başkan Uysal, 'Gençlik Evi'Nin Tanıtımını Yaptı

Muratpaşa Belediye 2014-2015 akademik yılının ikinci döneminde açılacak, 92 kız öğrencinin konaklayabileceği gençlik evinin tanıtımı yapıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gençlik evindeki toplantıda yaptığı konuşmada, sosyoekonomik yetersizlik içindeki ailelerin yüksek öğrenime devam eden çocuklarının barındırılmasını planladıklarını belirtti.

Belediyecilik çalışmalarında sosyal standart oluşturmak için uğraştıklarını kaydeden Uysal, hizmetlerde sadece belli grupları hedeflemediklerinin altını çizdi. Kişilerin kendi partilerine oy verip vermemesine de bakmadıklarını anlatan Uysal, "Belediyecilik dağılımında eşit ve adil davranmak çok değerli. Aynı 30 kişiye aynı hizmetin verilmesi kamu kaynaklarının kullanımı açısından doğru birşey değildir" dedi.

Fen işleri, park ve bahçeler ve temizlik işlerini sosyal belediyeciliğin bir parçası olarak gördüklerinin altını çizen Uysal, insanların caddeler çöp dağlarıyla dolu olduğunda o mahalleye dünyanın en güzel tiyatro binasının inşa edilmesini önemsemeyeceğini vurguladı.
Uysal, belediye başkanlığı görevi sona erdikten sonra geride önemli hizmetler bırakmayı istediğini dile getirdi. Başkan Uysal, toplantının ardından gençlik evini gezdi.
Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan 92 kişi kapasiteli gençlik evinde 2, 4 ve 6 kişilik klimalı odalar bulunuyor. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilecek gençlik evinde çamaşırhane, kablosuz internet erişimi, bilgisayar odası, ütü odası ve güvenlik hizmeti de veriliyor.
Meclis kararıyla gençlik evinde konaklayacak öğrenciler, 2 kişilik oda için 350, 4 ve 6 kişilik odalar için ise 250 lira ödeyecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile