Başkan Vekili Tuncel, Mührü Söktürdü

Adana Büyükşehir Belediyesi 1

  Adana Büyükşehir Belediyesi 1 . Başkan Vekili Mustafa Tuncel , Aytaç Durak ' ın görevden alınmasından sonra makam odasının mühürlendiğini belirterek , " Dedikodulara sebep olmasın diye mührü açtırdım " dedi .
Tuncel , bugün belediyeye gelerek saat 11 . 00 sıralarında başkanlık makamının mührünü söktürdü . Çarşamba günü açıklama yapacağını duyuran ancak encümen salonunda basın toplantısı düzenleyen Tuncel , şu an söyleyecek bir şeyi olmadığını ancak soruları cevaplayabileceğini belirtti . Durak ' ın koltuğuna oturmayacağı yolundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine , " Dedikodulara sebep olmasın diye mührü açtırdım . Ve onun hiç kullanmadığı yeni hizmet binasındaki makam odasını kullanıyorum " dedi .
1 nisan perşembe günü yapılacak meclis toplantısında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği için aday olup olmayacağıyla ilgili bir soru üzerine , politik bir amacının olmadığını söyleyen Tuncel , " İnandığımız bir arkadaşımız olursa ben onu desteklerim " dedi . Tuncel , politikadaki son dönemi olduğunu ve bundan sonra politikayı bırakacağını kaydetti .
Bugüne kadar ne öngördüyse sürecin öyle geliştiğini anlatan Tuncel , Aytaç Durak hakkındaki iddialarının boyutunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi : " Süleyman Demirel Bulvarı ' ndaki arsa konusunda beraber yargılanıyoruz . Ama Aytaç Durak , ' ortada ne iddia var ne suç var ' diyor . O arsayla ilgili bana bir bürokratını da yollamıştı ' bu işin gereğini yapın ' diye . ' Belge yok ' diyorlar ortada 50 tane belge var . Aytaç bey 3 ' e aldığı arsanın değerini 300 ' e çıkarttı . Bu suç değil de , ne? Ben Aytaç Durak ' ın
rüşvet aldığını söyleyemem . Bunca yıl birlikte çalıştık . Böyle bir şeye şahit olmadım . Olsam söylerdim de . Benim iddialarım imar rantı ile ilgili . Niye şimdiye kadar konuşmadın diyenler de ' zamanına ' değil ' ne konuştuğuma ' baksınlar . "
Perşembe günü yapılacak seçimde başkan vekilinin hangi partiden seçileceğini öngördüğü sorulan Tuncel , " MHP seçim kazandı . Bizden olsun derse saygı duymak gerek . AK Parti en çok meclis üyesine sahip . Bizden olsun derlerse saygı duymak gerekir . Bu iki partiden biri başkan vekilini seçebilir " diye cevap verdi .
Adana Büyükşehir Belediyesi ' nin doğal üyeleri olan merkez ilçe belediye başkanlarının perşembe günü yapılacak meclis toplantısında aday olup olamayacağının sorulması üzerine Tuncel şu cevabı verdi : " Aytaç beyin başkanlığı geçici olarak değil tam olarak düşerse mevcut ilçe belediye başkanları adaylıklarını koyabilir . "
Kendisini bazı siyasilerin yönlendirdiği yolundaki iddialara da yanıt veren Tuncel , " Ben bu iddialara ancak gülerim . Çocuğum yaşındaki adamlarla iş birliği yapmam . Bunu Sayın Durak da iyi bilir . Bu kavga ikimiz arasında . Olayı saptırıyor . Bu da beni rahatlatıyor " diye konuştu .
Aytaç Durak ile görevden alınmadan önce 4 meclis üyesi ile birlikte bir araya geldikleri yolundaki iddiaları doğrulayan Tuncel , " Evet burada bir araya geldik . 4 meclis üyesi söz aldı , konuştu . Özür dilemesi gerektiğini söyledik . Kendisi de kapalı kapılar arkasında özür diledi " iddiasında bulundu .
Mustafa Tuncel , " Durak ile beraber hapse gireceğiz " sözünün hatırlatılması üzerine , " O söz espriydi " diye cevap verdi .
( HSN-EA-Y )

GÖRÜNTÜ :
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile