Başkanlık makamındaki toplantıda konuşan Cömert, caddelerde ve sokaklarda bulunan aydınlatma direklerinin sökülmesi gibi bir düşünceleri olmadığını ve bu konuda bir talimat vermediklerini söyledi. Cömert, "Bu hafta başında deneme için Ordu Caddesi'nde 15 metre aralıklarla bulunan aydınlatmalardan birer tanesini söndürdük ve 30 metre arayla yanmaya başladı. Belediye'ye herhangi bir şikayet gelmedi ve cadde aydınlatmasında da herhangi bir sorun oluşmadı. Ancak biz buna rağmen aydınlatma direklerini sökmeyi düşünmüyoruz" dedi.
Bandırma Belediyesi'ne ait Tekel binalarının özel bir hastaneye yada başka bir kuruma satılması konusunda bir gelişme yada talep olmadığını ifade eden Yalçın Cömert, "Tekel binalarının Acıbadem Hastanesi yada başka bir yere satılması söz konusu değil. Bu konuda belediyeye bir talep de gelmedi. Ordu Caddesi'ndeki Tekel binasının arkasından fay hattı geçiyor. Bu binaların güçlendirilmesi lazım. Ordu Caddesi ve Adnan Menderes Meydanı'ndaki tekel binaları ile ilgili, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan raporda; binaların beton kalitesinin standartların altında olduğu, binaların kullanılamayacağı tespit edilmiştir. Öğrenci yurdu yapma konusundan vazgeçildi. Orayı boyayıp edip öğrencilerimizi koyduğumuzda yarın öbür gün zarar gördüğü zaman biz sorumlu oluruz. Bu binalarda komisyon tarafından incelendikten sonra karar verilecek ve ihaleye çıkartılarak kiralanması yapılacak" dedi.
Cömert ayrıca, Bandırma Limanı'nın işletmesini devralan Çelebi Holding'ten bir heyetin kendilerini ziyarete gelerek görüşme yaptıklarını da belirterek, "Bandırma Limanı'nın işletmesini alan Çelebi Holding yöneticileri bize bir ziyaret yaptılar. Bizim kendilerine bakış açımızı sordular. Limanda çalışan işçilerimizin durumlarını sorduk ve kendileri işçilerin TCDD sorumluluğunda olduğunu söylediler. Yeni işçi alımlarında Bandırmalıların tercih edilmesi konusundaki hassasiyetimizi söyledik kendilerine ve bu konuya olumlu baktılar. Ayrıca limanda en büyük sorunlardan olan açıkta yüklemeden kaynaklanan toz ve kötü koku konusundaki şikayetlerimizi ve bu konunun düzeltilmesi için taleplerimizi ilettik kendilerine. Bu konuda yerel yönetim ve liman işletmesi birlikte hareket ederek çözüm konusunda projeler üreteceğiz" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanvekili Yalçın Cömert, katı atık depolama sahasının belediye taş ocağının yanındaki 100 dönümlük araziye yapılacağını açıkladı. Bu tesislerin hizmete girmesiyle birlikte Bandırma Körfezinin evsel ve sanayi atıklarından kurtulmuş olacağının altını çizen Cömert, "Edincik Belediye Meclisi katı atık depolama tesisinin kendi meralarında kurulması yönünde karar vermiş olsaydı. Bu gün 4 yılda biteceğini açıkladığımız bu projeyi 2 yılda uygulamaya koymuş olacaktık. Şimdi tesisi kendi yerimize yapacağız" dedi.
Bandırma'daki kapalı pazar yeri konusuna da değinen Yalçın Cömert, kapalı pazar yeri konusunda proje çalışması yapıldığını, bu projenin tamamlanmasının ardından oda başkanlarını çağırarak görüşeceklerini ve kesin kararların oda başkanlarıyla birlikte verileceğini söyledi.
Başkan Vekili Yalçın Cömert'in Basın Toplantısı
Bandırma Belediye Başkan Vekili Yalçın Cömert, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.