Baskan Vidinlioglu Açiklamasi 'Belediye Bütçemizin Borç Yükünü Yüzde 10'Una Kadar Düsürdük'

Baskan Vidinlioglu Açiklamasi 'Belediye Bütçemizin Borç Yükünü Yüzde 10'Una Kadar Düsürdük'

Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, devraldiklari 140 milyon liralik borç yükünü bütçesinin yüzde 10’una kadar düsürdüklerini kaydetti.

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, MHP Kastamonu Il Baskanligi tarafindan düzenlenen toplantiya katildi.

Toplantida konusan Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, “Biz, parti olarak Türkiye genelinde iyi bir netice almis olsak da Kastamonu özelinde iyi bir sonuç alamadik. 81 ilin 80’i Kastamonu’yu MHP’nin kalesi olarak görür. Istedigimiz neticeyi alamadik elbette, burada da sebepler her ne olursa olsun biz, hep sonuca bakiyoruz. Sonuçta basarisiz bir seçim geçirdik. Elbette ki bunun kendi içimizde degerlendirmesini yapiyoruz. Bizim sevdamiz Türkiye, bizim sevdamiz Turan. Kastamonu’ya hizmet etmek için de biz terimizin son damlasina kadar çalismaya devam edecegiz” dedi.



"Önümüzdeki günlerde birçok projenin açilisi gerçeklestirilecek"

Ilerleyen günlerde birçok projenin açilisini yapmaya hazirlandiklarini söyleyen Baskan Vidinlioglu, “Ömerül Faruk Darende Huzurevi’ni basladik ve bitirdik. Itfaiye ek binasini önümüzdeki günlerde açacagiz. Engelsiz Yasam Merkezi’ni açacagiz. Oyuncak Kütüphanesi ve Kresi bitirdik, açtik. Karaçomak Baraji’nin bölgesi atil vasiyetteydi, mesire alani haline getirdik ve o bölgeyi yeniden ayaga kaldirdik. KASMEK’te 30 tane kursumuz var. 3 bin vatandasimiz faydalandi. Sirada bekleyen kursiyerlerimiz var. Tosya yolu mevkiinin alt yapisina en az 300 milyon yatirim yaptik. Kapali garajlar bitmek üzere. Millet Bahçesi tamamlanmak üzere. 1994’te ilk bizim belediyeciligimiz döneminde gündeme gelen Atik Su Aritma tesisi tamamlandi ve su anda çalisiyor. Bugünkü rakamlarla bu projeyi 600 milyon liraya yapamazsiniz. Germeç’e kadar tarim arazileri temiz suyla sulaniyor. Sayistay denetimi için gelen heyet, Sanliurfa’da bile böyle tesisin olmadigini söylüyorlar. O refüjlerde gördügünüz çiçeklere önceden belediye dünya kadar para veriyordu. Hepsini biz kendimiz üretiyoruz” dedi.



“Kastamonu’da bir gelenek haline gelen MHP belediyeciligini insallah devam ettirecegiz”

Kastamonu’da bir gelenek haline gelen MHP belediyeciligini devam ettireceklerini belirten Baskan Vidinlioglu, “Kredi kullanma noktasinda ek bütçe yapma noktasinda bir iki tane elestiriye maruz kaldik. Mazotun 40 lira olacagini hiçbirimiz ön görmüyorduk. Elektrik maliyetlerinin bu kadar artacagini hiçbirimiz öngörmüyorduk. Dolayisiyla ona göre de tedbir almak zorundasiniz. Büyüksehir belediyemizden bir tanesi yurt disi kredi buldum ama onaylanmiyor diye feveran ediyordu. Simdi kredi onaylandi. Tesekkür etti. Ama ayni siyasi irade buradaki kredi talebine hayir diyor. Demek ki masanin o tarafiyla bu taraf arasinda farklar oluyor. Elbette ki belediyenin de sonuçta kendince bir bütçesi var ve bütçeyi kullaniyor. Ha ortada da yapilan seyler oldugu için bunlarin da gündeme gelmesi lazim. Ama gündeme gelip de sanki ortada bir sey yokmus gibi bir haybeye harcaniyormus gibi ifadeler dogru seyler degil. Birbirimizin derdinden anlamamiz lazim ve ortak paydamizin Kastamonu oldugunu unutmamamiz lazim. Kastamonu kalesinden üç hilali indirmek gibi bir lüksümüz yok. Biz bir çalisiyorsak, üç çalisacagiz. Milliyetçi Hareket Partisi siyasi gelenek olarak çok zor günlerden gelmistir, geçmistir ve ülkenin sigortasidir. Yerel yönetimlerdeki basarisi da ortadadir. Buna kimsenin gölge düsürmesine de izin vermeyiz. Kastamonu’da bir gelenek haline gelen MHP belediyeciligini insallah devam ettirecegiz” seklinde konustu.



“Bütçenin yüzde 10’una düsmüs bir borca sahip belediye mevcut”

Kastamonu Belediyesinde göreve geldikten sonra bütçe disiplinini hayata geçirdiklerini ifade eden Baskan Vidinlioglu, “Beytülmala sahip çiktim. 190 milyon lira bütçesi olan belediyeyi 145 milyon lira borçla teslim aldim. Mart sonu itibariyle aldigim belediyede ortada harcanacak bir bütçe de kalmamisti. Su anda 1 milyar liranin üzerinde bir bütçe var. Belediye’nin toplam borcu ise 100 milyar lira. Dörtte üç borçtan, bütçenin yüzde 10’una düsmüs bir borca sahip belediye mevcut. Dolayisiyla beytülmala sahip çiktim. Disarida hiç kimse Kastamonu Belediyesi ile ilgili surada su yolsuzlugu yapti diyemez. Ben bir bütçe disiplin getirdim ve parayi da dogru yönettim. Dogru yönetmeseydim eger, pandemi, sel, deprem gibi bunca olumsuzluga ragmen bunca is yapilmazdi” seklinde konustu.



MHP Genel Baskan Devlet Bahçeli’nin talimatlari çerçevesinde 9 Agustos’ta baslattiklari ilçe kongreleri takvimini 20 Agustos’ta Abana ilçesinde sonlandirdiklarini belirten Sahin, “Görev alan tüm ilçe, ocak, önceki dönem milletvekillerimiz, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerimize hepsine ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum. Kongre sürecinde bizi yalniz birakmadilar. Ayni zamanda Cumhur Ittifakinin ortaklar belediye baskanlari, ilçe baskanlari davetimize icabet ettiler, onlara da ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum. Insallah, 2024 seçimlerinde il baskanligina devam edecegiz. Yönetim kadromuzu daha da güçlendirecegiz, eksiklerimiz vardi. Atama yöntemiyle geldigimiz için hizli bir süreç gerçeklesmisti. Basariya da ulasacagimizdan eminiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile