Baskan Yalçin Açiklamasi 'Ekonomimiz Yeni Is Kapilari Açilmasi Noktasinda Dirençlidir'

Baskan Yalçin Açiklamasi 'Ekonomimiz Yeni Is Kapilari Açilmasi Noktasinda Dirençlidir'

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, TÜIK tarafindan kamuoyuna açiklanan 2023 yili Temmuz ayi issizlik verilerine iliskin degerlendirmede bulundu.

Baskan Yalçin; “Issizlik rakaminin 2023 yili Temmuz ayinda yüzde 9,4’e gerilemesi bizleri sevindirmistir. Issizlik oranindaki düsüs egilimi devam etmektedir. TÜIK tarafindan ortaya konulan veriler, Türkiye ekonomisinin her türlü olumsuzluga ragmen dinamik bir performans gösterdigini ve yeni is kapilarinin açilmasi noktasinda dirençli oldugunu göstermektedir” dedi.

Yalçin; “15 ve daha yukari yastaki kisilerde issiz sayisi 2023 yili Temmuz ayinda bir önceki aya göre 38 bin kisi azalarak 3 milyon 291 bin kisi olmustur. Issizlik orani ise 0,2 puan azalmis yüzde 9,4 seviyesinde gerçeklesmistir. Issizlik orani erkeklerde yüzde 7,6 iken kadinlarda yüzde 12,9 olarak tahmin edilmistir.” diye konustu.

Baskan Yalçin degerlendirmesinde; “Istihdam edilenlerin sayisi 2023 yili Temmuz ayinda bir önceki aya göre 318 bin kisi artarak 31 milyon 671 bin kisi, istihdam orani ise 0,5 puan artarak yüzde 48,4 olmustur. Bu oran erkeklerde yüzde 65,7 iken kadinlarda yüzde 31,5 olarak gerçeklesmistir.” ifadelerini kullandi. Kayseri OSB Baskani Yalçin; “Issizlikle ilgili Temmuz 2023 dönemi verileri, yasanan 6 Subat depremlerinin etkileri, küresel ekonomik resesyon ve diger etkenlere bakildiginda Türkiye ekonomisinin büyüme yönlü güçlü iradesini gözler önüne sermistir. Ülke ekonomisinin istihdam artisina dönük iradesinin sürüyor olmasi, mali dengelerde olusan tüm olumsuzluklara ragmen zorluklarin asilabilecegi yönünde sanayicilerimizin umutlarini artirmaktadir.” seklinde konustu.

Baskan Yalçin, degerlendirmesini söyle sürdürdü;

“TÜIK tarafindan bugün açiklanan diger önemli bir veri basligi ise Sanayi Üretim Endeksi Temmuz ayi rakamlarina iliskin olmustur. Türkiye’nin sanayi üretimi yillik bazda yüzde 7,4 büyüme saglamistir. 2023 yili Temmuz ayi performansi ise bir önceki aya göre yüzde 0,4’lük bir düsüs kaydetmistir. Ortaya çikan rakamlar ekonomimizin üretmeye, özellikle de ihracata dönük üretim yapmaya durmaksizin devam ettiginin kaniti olmustur. Elde edilen veriler üretimde ihtiyaç duyulan isgücü rakamlarinin da ilerleyen zaman diliminde de artis gösterecegine isaret etmektedir. Bu döngünün sürmesi için Hükümetimizce atilacak yeni ekonomik adimlar büyük önem tasimaktadir. Yeni is kapilarinin açilabilmesi bakimindan is dünyasina olan desteklerin sürmesi, üretime, ihracata ve istihdama yönelik tesviklerin daha da artmasi gerekmektedir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile